GEEF ONS MODRIC EN KAGAWA!

WEEKEND-mazuroAlweer bijna vier jaar geleden schreef ik over de verkeerd verkaste voetballer. De Wit-rossige Rus Alexander Hleb stond daarvoor model. Hleb schitterde bij Arsenal, liet zich verleiden door Barça, maar werd alras weer afgewezen. Alex verdween in de voetbalanonimiteit en bouwt thans af op zijn nest Bate Borisov. Wat moet je ook met het type Hleb als je al Xaviësta in huis heb? Vreemd genoeg ging Barça daarna opnieuw gelijksoortig in de fout met Cesc Fàbregas die soms goed vals het spits mag afbijten. Afgelopen week zag ik achtereenvolgens Shinji Kagawa en Luka Modric bij respectievelijk Man U en Real opdraven. En overviel mij wederom een gevoel van boosheid, vermengd met verdriet en mededogen.

LukaModric_1552075akagawa2546794000Kagawa werd goed genoeg bevonden om voor de competitie mee te doen en scoorde prompt 3x, waarvan de tweede een verbluffend staaltje van bedrieglijke eenvoud (rond 1.25 min.). Gelukkig vond Fergie het nodig om een paar spelers te sparen waardoor dit ons niet bespaard is gebleven. Toen het er – althans, wederom, volgens sir Alex – tegen Real echt op aan kwam, bleef Shinji aan de kant. Zoals zo vaak. Modric, evenmin vaste lakei bij De Koninklijke, kreeg wel de kans om de zaak recht te zetten. En deed dit met verve. Met evenwel geen enkele garantie op meer basiszekerheid. Onbegrijpelijk, ook al is Luka niet zo goed als hij op Cruijff lijkt.

Kagawa en Modric zijn typische exponenten van het weliswaar zeer begaafde, maar serviele slag. Tegenpolen van de Ronaldo’s en Van Persie‘s. Zowel qua postuur als persoonlijkheid. Naar moderne maatstaven gemeten te weinig fysiek en/of dynamiek. Down to earth, dus gemakkelijker over het hoofd te zien.

Dit zijn geen gevallen van verkeerde verkassing. In mijn ogen zou zowel Kagawa als Modric structureel iets toevoegen aan het spel van hun ploeg. Creativiteit, stabiliteit, brille, verrassing en doelgerichtheid. Meer van het een of van het andere. De keuze valt henzelf dan ook in geen enkel opzicht te verwijten. Je zegt sowieso geen nee tegen zo’n verlokkelijk aanbod. Het is een schromelijk gebrek aan durf van trainers, gevoegd bij een kennelijk onweerstaanbare behoefte aan een tactische meesterzet, dat ons liefhebbers veel te vaak verstoken doet blijven van dit soort aantrekkelijke rasartiesten. Dus Shinji en Luka, meteen verkassen na dit seizoen! XL8VoetbalisMeerdanVoetbalDe Japanner zou er goed aan doen terug te keren naar Dortmund, waar een heuse topclub ontluikt en waar men hem op waarde weet te schatten. De Kroaat lijkt me de ideale opvolger van Xavi. Hoe gevoelig deze overgang ook ligt. Met Bayern München als alleszins redelijk alternatief. Want ja mensen, de Bondsrepubliek is voor de ware liefhebber het beloofde voetballand. Het kan verkeren.

Advertenties

Een Reactie op “GEEF ONS MODRIC EN KAGAWA!

 1. Dus in Duitsland gebeurt het.
  Die Japanner van Manchester United doet het goed.
  Maar kijk maar eens wat er bij Real Madrid rondloopt van Duitse origine.
  Ozil en Khedira zijn inmiddels topspelers.
  Dat er minimaal een Pool bij Dortmund gaat verkassen is wel zeker.
  Die spits…Landovski..of zoiets, blijft niet.
  Bij Schalke loopt ook wel wat rond.
  Huntelaar is dan een niet-Duitser maar die blijft ook niet.
  De Bundesliga is wel de liga om veel ervaring op te doen.
  Ik heb er daar vel zien gaan en komen.
  Iedere Bundesligaclub heeft wel een topper.
  Zelfs Bas Dost doet het goed.
  Daar kunnen we in Nederland nog heel wat van leren.
  Maar 1 buitenlander pikt het echt goed op en dat is Graziano Pelle.
  Die speelt volgend jaar bij Werder Bremen.

  .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s