LIEFHEBBERS TELLEN NIET AF

publieksspeler

Als je klein bent, begin je met voetballen omdat je het leuk vindt. Hoewel er ook heel veel vaders zijn die het vooral heel leuk vinden. Maar op een gegeven moment kun je zelf kiezen om te stoppen. Als je dan doorgaat, dan doe je dat omdat je het leuk vindt. Je vindt het spelletje leuk, winnen is daar een onderdeel van. Maar in essentie is winnen niet de enige reden om te blijven voetballen. Want voetbal begint als hobby. Volgens  Van Daleeen ontspannende bezigheid voor in de vrije tijd; liefhebberij’. Daar wil je het liefst zo veel mogelijk mee bezig zijn.

Als profvoetballer krijg je die kans. Het enige waar je je druk om hoeft te maken is je liefhebberij. Zoals Johnny Heitinga zou zeggen: “Het is fantastisch dat je van je hobby je beroep hebt kunnen maken. Je wordt betaald om te doen wat je leuk vindt.” Maar is dat wel zo? Hoeveel volwassen voetballers kunnen zichzelf nog echt liefhebber noemen? Want winnen wordt, als je groot bent, veel belangrijker dan meedoen. Dit aspect komt dankzij het spannende einde van de Eredivisie steeds meer naar boven.

Want de trainers zijn alleen maar bezig met de acht finales. Nergens hoor je een speler of coach balen dat de competitie nog maar zo weinig speelrondes heeft. Terwijl je, zeker als het zo goed gaat, toch oneindig door wilt voetballen als liefhebber? Daarom was ik ook zeer blij met de afgelastingen van dit weekend. Want soms moet je kiezen tussen twee hobby’s en als die ene dan afhankelijk is van sneeuw in Oostenrijk, dan kun je die niet altijd om die andere heen plannen. Dus heeft deze liefhebber nog 8 in plaats van 7 wedstrijden voor de boeg, die waarschijnlijk in prettigere weersomstandigheden worden gespeeld. Kennelijk zijn de weergoden ook liefhebbers!

Advertenties

2 Reacties op “LIEFHEBBERS TELLEN NIET AF

  1. Afgaande op de titel dacht ik dat dit stuk over het tijdrekken bij de cornervlag zou gaan

  2. Een echte liefhebber baalt altijd wanneer het is afgelast, weer of geen weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s