SCHREUDER, MAAK SCHOON SCHIP!

kalusha

SchreuderOpmerkelijk, maar moedig. Nieuwbakken FC Twente-trainer Alfred Schreuder knikkerde afgelopen weekend Douglas uit de A-selectie. De verdediger werd ‘onprofessioneel gedrag’ verweten en moest daarom vanaf de tribune toezien hoe zijn teamgenoten ten ondergingen tegen Vitesse (0-1). Een gedurfd besluit van Schreuder, omdat hij ook al rechtsback Roberto Rosales miste en dus behoorlijk moest sleutelen aan zijn defensie. Maar de coach was vastberaden: “Ik vind dat je bepaalde normen en waarden moet naleven in het voetbal, en überhaupt in het leven, om succesvol te worden.”

Mooi, zo’n jonge trainer die resoluut de broekriem aanhaalt. Na het laissez-faire-beleid van Steve McClaren kan de volgevreten Enschedese spelersgroep dat wel gebruiken. De koorknaapjes Wout Brama en Willem Janssen treft geen blaam, maar veel ploeggenoten maken het behoorlijk bont in  Tukkerland. Zo ging de flamboyante goalie Nikolay Mihaylov brommers kieken met vrouwtje Brama. Leroy Fer is vooral in de kroeg te vinden omdat er een paard in zijn gang staat.  Nieuwkomer Jerson Cabral blijkt allesbehalve een goede buur, omdat hij dagelijks zijn verre vrienden laat overkomen. En Douglas blijkt nog altijd meer Braziliaan dan Nederlander: hij kampt regelmatig met overgewicht en staat in Twente te boek als een zoepkalf. 

Mihaylov

Met de berisping voor laatstgenoemde geeft Schreuder een eerste signaal af. Wat mij betreft is de tweede persona non grata bekend: Nikolay Mihaylov, die na FC Twente – Vitesse is opgetrommeld voor het verfoeide perspraatje. De stropdas van het verplichte clubkostuum hangt als een uitgedroogd theezakje om zijn nek. Een onooglijke, waarschijnlijk door oma Evgeniya gebreide muts geeft de doelman het aanzien van een dakloze. Nederlands spreekt Mihaylov niet, zeven jaar na zijn entree in de Eredivisie. Barbara Barend moet haar vragen in het Engels formuleren, waarna de ‘Swiebertje van Sofia’ in het Bulgaars antwoordt. Lekker communiceren zo. Als spelers het uithangbord van de club zijn, zou ik niet snel bij FC Twente naar binnen lopen. Aan Alfred Schreuder de schone taak om zo snel mogelijk schoon schip te maken, want a‘j t earste knoopsgat mist, krie’j t buis nich too.

– Het ‘interview’ met de Twente-doelman is te zien op de homepage van Voetbalzone.nl

Advertenties

2 Reacties op “SCHREUDER, MAAK SCHOON SCHIP!

  1. Pingback: ARMOE TROEF IN EMMEN |

  2. Pingback: DE STROMAN HEET JANSEN, JA JA.. |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s