STEPHAN EN DE WONDERGOAL VAN MESSI

mrvoetblah
Stephan El Shaarawy had zich niet verheugd op het treffen met FC Barcelona. Zelfs nu die maffe Balotelli niet mee mocht doen, stond hij nog steeds aan de linkerzijkant geposteerd, terwijl de in zijn ogen veel minder getalenteerde M’Baye Niang in de spits mocht spelen. Bovendien werd hij ook nog eens geacht te participeren in ‘la ciotola’; ‘het kommetje’  in Nederlands trainersjargon. De hele week hadden ze er op getraind:

‘Bouwen ze op via Dani Alves, dan is hij jouw man Stephan, maar halen ze de bal via Busquets uit naar Iniesta op links, dan moet je naar binnen knijpen, helemaal tot bij Messi. Laat die Alves maar gaan, die bal geven ze bijna nooit. En als ie komt, volgt er toch vaak een kutvoorzet. We moeten zorgen dat ze niet door ons centrum snijden! Begrepen Stephan!?’

FC Barcelona – AC Milan is nog geen vijf minuten oud als Pedro de bal op links kaatst op Sergio Busquets. Op dat moment loopt Lionel Messi ‘tussen de linies’ en kijkt hij over zijn linkerschouder. Hij ziet El Shaarawy, die netjes naar binnen staat geknepen. Het zit potdicht in het centrum en dus houdt El Shaarawy  ook Alves op rechts in de gaten. Daar ligt de ruimte. Op dat moment speelt Busquets de bal – te hard en met een stuit – toch dwars door het centrum. Te midden van vijf Milan-spelers maakt Messi de bal behapbaar door hem direct te verplaatsen naar Xavi, die op 5 meter van hem af staat. Als vanzelfsprekend tikt Xavi de bal weer terug naar Messi, die de bal enkel had afgegeven om hem direct weer terug te krijgen. 

El Shaarawy staat er bij en kijkt ernaar. Hij acteert een tegenstander die knijpt, die netjes zijn taak uitvoert. Maar stiekem heeft hij gewoon ‘front row tickets’ bij de grootste voetbalshow op aarde. Lionel Messi die op het punt staat het daverende einde te verzorgen van een unieke voorstelling…

De kaats van Xavi is eigenlijk iets te ver naar voren, maar een kniesoor die daar op let. Messi neemt de bal aan met buitenkant links, waarna de bal iets omhoog komt.  Messi maakt optimaal gebruik van het ontstane stuitje door de bal direct, met dezelfde voet, op doel te lepelen. Een razendsnelle voetbeweging, uniek in zijn soort. Een  topspinbal, een binnenkantje links, een dropkick; alle verenigd in één briljante boogbal. Het leer boogt rechtdoor en slaat in de kruising als een precisieschot. Doelman Abbiati staat aan de grond genageld. Dit ging hem allemaal wat te snel.

El Shaarawy komt er niet meer aan te pas in Camp Nou. Hij hobbelt wat tussen Alves en Messi heen en neer, maar kan slechts lijdzaam toezien hoe het voetbal gespeeld moet worden. Na afloop van de wedstrijd treurt hij vanwege het verlies, maar maakt dat gevoel snel plaats voor trots. Hij had van dichtbij mogen meemaken hoe een ultiem doelpunt werd gemaakt. Hij was erbij toen Messi de 1-0 scoorde tegen AC Milan. En wat een fantastisch doelpunt was dat geweest!

Advertenties

Een Reactie op “STEPHAN EN DE WONDERGOAL VAN MESSI

  1. Mooie oogst vandaag heren, chapeau! Twee compleet verschillende onderwerpen, beide briljant uitgewerkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s