ARMOE TROEF IN EMMEN

cardoso

Enkele jaren geleden leek het erop dat de regio de voetbalmacht zou grijpen. AZ werd kampioen, Twente werd kampioen, de grote steden wankelden. Inmiddels is de traditionele Top 3 in ere hersteld, strijd AZ tegen degradatie en is het hommeles in Enschede. Aan de Jupiler League is deze regionale herschikking volledig voorbijgegaan. Zeeland doet nog steeds niet mee en Flevoland heeft z’n plek in het profvoetbal ook niet echt kunnen opeisen. Iets uit de schaduw van die lelijke, provinciale eendjes is het Drenthe dat sinds jaar en dag een, zij het alleszins bescheiden, rol in het Nederlandse voetbal speelt. Maar hoe lang nog?

Logo_FC_EmmenFC Emmen, een van de weinige clubs die nooit in de Eredivisie speelden, zit in zwaar weer. Het voortbestaan wordt bedreigd en je kunt je afvragen hoe erg dat is voor een club die Michel van Oostrum als clubicoon koestert. Dat FC Emmen wankelt, en ook aartsrivaal Veendam opnieuw naar financiële adem hapt, mag geen wonder heten. Oost-Groningen en Drenthe behoren tot de armste regio’s van Nederland en hebben te maken met forse krimp. Wie gaat de club redden als de jeugd vertrekt of het geld niet heeft om de club te steunen?

Waar FC Twente, ondersteund door een groot, fanatiek en kennisintensief achterland, in de afgelopen jaren kon uitgroeien tot een grote club die nu voor het eerst last van groeistuipen lijkt te hebben, daar is het in de provincies hogerop armoe troef. Met Sparta stevig aan kop lijkt het er dan ook niet op dat ‘de regio’ in de Jupiler League de macht zal gaan grijpen. In het hoge noorden louter verliezers: dan komt zelfs een universiteit voor Emmen waarschijnlijk te laat.

Het logo van FC Emmen komt verrassend genoeg van http://www.fcdordrecht.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s