IEDERE 2 JAAR EEN ANDERE MIDDENMOTER

publieksspeler

De geschiedenis herhaalt zich. Na twee jaar bij Sporting Clube de Portugal vertrekt Ricky van Wolfswinkel naar Norwich City FC. Want in de Premier League spelen was altijd al een droom. Volgens mij droom je als kleine jongen van een bepaalde club, pas later ontwikkel je een voorkeur voor een bepaalde competitie. Op zich is het niet verrassend dat de aanvaller vertrekt bij de Portugese ploeg. Ze staan er financieel namelijk niet echt goed op. Zijn achterblijvende collega’s weten nu in ieder geval dat hun salaris weer wat zekerder is.

De spits gold in Nederland als een talent. Hij maakte na twee jaar Vitesse de overstap naar FC Utrecht, dat toen net haar ambities naar boven had bijgesteld. Weer twee jaar later verruilde hij de Domstad voor de hoofdstad van Portugal. En nu verandert hij na twee jaar wéér van club. Opvallende trend en het lokt de vraag uit waar hij over twee jaar heen zal gaan, want l’histoire se répète. En een doelpuntenmaker is natuurlijk voor iedere club een aanwinst. Alleen is het de vraag of hij ooit bij een echte topclub terecht komt.

Want hij verruilde de Nederlandse middenmoot voor die van Portugal en nu dus voor die in het Verenigd Koninkrijk. Maar misschien is dat juist de kwaliteit van de Nederlander. Weet hij gewoon dat hij de ultieme middenmoter is en daar nooit bovenuit zal steken. En de middenmoot in de Premier League is sterker dan die in de SuperLiga en Eredivisie. Dus wat dat betreft is het wel steeds een stap omhoog. De kans op een echte topclub wordt echter wel steeds kleiner wanneer je nooit de moeite neemt om ergens langer dan twee jaar te blijven om alzo te bouwen aan een mooi team. Dus waar Ricky over twee jaar heen zal gaan..? Misschien wordt het wel Toulouse of Borussia Mönchengladbach. Als het maar een middenmoter is.

– De blije Ricky komt van http://www.edp24.co.uk

Advertenties

Een Reactie op “IEDERE 2 JAAR EEN ANDERE MIDDENMOTER

  1. Sporting is toch geen middenmotor, maar gewoon een topclub die een rampzalig jaar doormaakt? En zelfs dan nog is middenmoot Eredivisie < middenmoot Primeira Liga < middenmoot Premier League; hij gaat dus wel vooruit. Al deel ik het gevoel dat Van Wolfwinkel een typische net-niet-voetballer is. Gevalletje servet en tafellaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s