JOACHIM LÖW ONTSLAAT OLIVER BIERHOFF

catalaan
Louis van GaalKwalificatiewedstrijden zijn voor een land als Nederland niet de meest eervolle wedstrijden om te spelen. Eigenlijk valt er voor ons, en dat geldt even zo goed voor de Duitse, Engelse, Franse, Spaanse, Italiaanse en Portugese concucollega’s, helemaal niets te winnen. Daar kan de huidige bondscoach als geen ander over meepraten. Van Gaal mazzelt op het moment overigens ontzettend met een, door omstandigheden, uitermate bewijsgretig spelersbestand. Behalve Van Persie is er geen enkele speler die kan bogen op een trackrecord van een continu prestatieniveau welke garant zou moeten staan voor een basisplaats of zelfs selectie. Maar dat even terzijde.

Hoewel bij kwalificatiewedstrijden de doelstelling over het algemeen ligt bij het beperken van gezichtsverlies (het leeuwendeel van de gearriveerde landen kwalificeert zich toch wel), valt er des te meer te winnen op een eindtoernooi. Logisch natuurlijk. Evenwel is dan ook de gehele mindset – van supporters, pers, maar ook van staf en spelers – anders. Waar tijdens kwalificatiewedstrijden, juist ook bij winst, nog bijzonder nauwkeurig wordt gereflecteerd op het veldspel, verwordt dat tijdens een eindtoernooi van ondergeschikt belang. Als er maar gewonnen wordt. Daar is niks mis mee, maar het herbergt een transitie die beslist moeilijk is om te bewerkstelligen.

Goed veldspel en een ‘winst-ten-koste-van-alles-mentaliteit’ zijn lastig verenigbaar. Als die twee eigenschappen binnen één team al ooit een goede verstandhouding krijgen, dan is dat het resultaat van constante groei, een hoop gewonnen wedstrijden en een onkwetsbaar vertrouwen. Dat maakt het direct ook een ideale mix voor het gooien van hoge ogen op een eindtoernooi. Alleen kun je over die status nu nog helemaal niets zinnigs zeggen. Juist om die reden is het onbegrijpelijk dat een vooraanstaand functionaris (Oliver Bierhoff) vanwk-2014-brazilie_logo één van de grote kanshebbers (Duitsland) zich nu al uitlaat over de geringe kansen van zijn land en, naar zijn mening, ook alle andere Europese deelnemers in Brazilië. Zo’n vertrekpunt en instelling maakt, bij plaatsing, het afreizen naar Zuid-Amerika nutteloos en de gehele kwalificatiereeks dus overbodig. Een wereldkampioenschap speel je niet om mee te doen, maar om te winnen!

Overigens: Oliver Bierhoff is teammanager van het Duits elftal. De rol van teammanager is op zichzelf nog wel te billijken, maar het lijkt toch zeer onverstandig op die plek iemand neer te zetten die een voetbalverleden, zelfs maar een voetbalmening heeft. Moet u zich eens voorstellen dat Hans Jorritsma, teammanager van het Nederlands elftal, in een persconferentie verkondigt dat onze jongens de overwinning in Brazilië wel op hun buik kunnen schrijven. Dat zou direct Hans’ laatste optreden in functie betekenen. Dus  Joachim Löw… beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald!

– De foto van Louis komt van www.rtvnh.nl
– Het logo van het aastaande WK vonden we op www.weddenwk.nl

Advertenties

Een Reactie op “JOACHIM LÖW ONTSLAAT OLIVER BIERHOFF

 1. Wat Bierhoff uithaalt en zegt, moet hij weten.
  De situatie van Nederland is interessanter.
  Kruipen wij uit het dal der middelmatigheid in Brazilië
  Gretige spelers zijn geen garantie van suxxes.
  je moet klasse hebben.
  Nederland is toch nog een outsider en zeker een kanshebber maar dan moet alles eens een keer passen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s