LEVEN ALS EEN PROF, ZONDER DITO SALARIS

mrvoetblah
Er is een gerede kans dat dit stukje niet door de gebruikelijke hordes uitzinnige Voetblah-fans wordt gelezen. Velen van hen zullen het Paasweekend aangrijpen om aan de collectieve malaise van bitterkou, loonslavernij en Eurocrisis te ontsnappen. Zij springen met vrienden, maîtresse of moeder de vrouw in de auto en trekken eropuit voor een welverdiend rustmoment. Even aan jezelf toekomen om de batterij weer op te laden voor nog zeker een week afzien vanwege de snijdende windvlagen die de kwetsbaar blote zone tussen de bovenkant van de broekriem en de onderkant van het kekke demi-saison jasje  zo meedogenloos teisteren.

Dit geldt echter niet voor de trouwe honden uit de A-categorie van het amateurvoetbal. Hun inhaalzaterdag van 30 maart was in december al volgepland, maar onlangs kwam daar ook Tweede Paasdag nog bij. Kortom, het lange vrije weekend waar heel Nederland momenteel juichend over twittert, is voor deze helden één grote farce. Het vooruitzicht van een maandagwedstrijd bovenop de niet verwerkte zaterdagspierpijn stemt daarbij allerminst vrolijk. En hetzelfde geldt voor hun sociale omgeving: familieleden wachten vergeefs op een verrassingsbezoekje en bevriende kroegtijgers krijgen nul op het rekest.

boxingEn dat is nog maar het begin. Wedstrijd drie in zeven dagen staat zaterdag 6 april op het programma, terwijl de avondwedstrijd van dinsdag 9 al in het verschiet ligt. Vervolgens trekken we hem door naar zaterdag de 13, via dinsdag 16 naar het klapstuk op zaterdag 13 april. Dat zijn 7 wedstrijden in 22 dagen; daar doen ze in de Formule 1 drie maanden over! Maar goed, het is onze passie en we voelen ons in deze dagen ook een beetje prof natuurlijk. Voetballen op Boxing Day? We can relate!

Toch noopt deze overvolle agenda tot nadenken. Mag je als KNVB wel verwachten dat een groep amateursporters netjes komt opdraven als er om de drie dagen een wedstrijd wordt ingepland? Is de competitiegrootte van 14, in combinatie met het wispelturige Hollandsche winter- en lenteweer, niet wat teveel van het goeie? Uiteraard ligt de keuze uiteindelijk bij de spelers zelf, maar ik mag toch hopen dat ze in Zeist op zijn minst een kritische blik op de amateurvoetbalkalender zullen gaan werpen.

3 Reacties op “LEVEN ALS EEN PROF, ZONDER DITO SALARIS

  1. Er hebben mij geruchten bereikt dat ze ook de competities in de B-categorie willen gaan uitbreiden naar 14 teams. Dat zou betekenen dat de KNVB wel een kritische blik werpt, alleen wel de verkeerde kant op…

  2. Da’s allemaal leuk en aardig dat ze dat willen doen, maar dan moeten de KNVB wel haar verantwoordelijkheid nemen, om ook in deze categorie de inhaalwedstrijden te plannen. Net als velen hebben wij nog genoeg wedstrijden in te halen in onze competitie, maar tot mijn (blijde?) verrassing hoorde ik gisteravond dat ik zowel zaterdag als maandag lekker bij de open haard mag zitten. (Nee, niet vanwege mijn geringe kwaliteiten ;))

  3. Ik begrijp nooit waarom we al half mei klaar moeten zijn, terwijl geen mens voor half juli vakantie heeft. De velden kunnen in juni prima bespeeld worden, daarna anderhalve maand zomerstop is genoeg en je kunt de competitie rustig stilleggen van december tot maart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s