GELUKKIG DOET DJURICIC WEL MEE

WEEKEND-mazuroVolgens Wikipedia is het officieel Filip Đuričić. Gelukkig is deze sierlijke voetbalvirtuoos in ons land beter bekend als Djuricic en daarmee al veelbetekenend genoeg. Het is dan ook veelzeggend dat San Marco zich zo druk maakt over plan B van Feyenoord, ofwel een leven zonder Pellè gedurende 90 minuten. Hij is zich kennelijk niet voldoende bewust van het ingenieuze plan dat hij zelf met Djuricic in huis heeft. Ronald Koeman dient zich minstens zoveel zorgen te maken over de aanwezigheid van Djuricic bij Heerenveen dan over de afwezigheid van Pellè bij zijn eigen club. Ook voor de pure liefhebber is het meedoen van de misschien nog iets te serviele Serviër toch van meer belang. Al zien we natuurlijk het liefst beiden in het strijdperk treden.

Filip Djuricic 179902hp2Filip Djuricic is het type speler waarvoor je speciaal een kaartje koopt en die je op het puntje van de stoel doet plaatsnemen. Pellè, uiterst nuttig; Eriksen, nog steeds veelbelovend; Maher, letterlijk groeibriljantje; Tadic, te fluwelen technicus; Strootman, broodnodige balans. Allemaal buitencategorie in Nederland, voor wat het waard is. Maar Djuricic is met afstand de beste voetballer van onze Eredivisie. Moet zich al jarenlang behelpen met middelmatige medespelers en dan is het een hele opgave om je niveau te halen, laat staan aan te scherpen. In een betere ploeg zal Filip ongetwijfeld beter renderen, onder het lichte voorbehoud dat hij om kan gaan met de druk die een grotere club met zich meebrengt.

De Cruijff van de Balkan is niet alleen een begenadigde voetballer, het is ook nog eens een verstandige jongen. Zijn volgende stap is niet de absolute top, waarvoor hij zeker de kwaliteiten heeft, maar waar hij veelkans een speelbal wordt van een gestreste trainer of megalomane clubeigenaar. Djuricic wil zelf de bal spelen en heeft weloverwogen de club van zijn hart gekozen: Benfica dus. Weliswaar niet meer de club met de grandeur van weleer, maar wel een omgeving waarbij je in elk geval nog het authentieke voetbalgevoel ervaart. Waar men zich nog bekommert om de vraag of het gedrag, de normen en waarden van een speler bij de club passen. Zo blijkt uit de berichtgeving rondom de mogelijke interesse van Benfica in Marco van Ginkel. Zouden, pak ‘m beet, AC Milan en PSG dat ook hebben gedaan inzake Balotelli en Zlatan..? Nu lijkt me zo’n gedragswetenschappelijk onderzoek voor Filip en Marco een tikkie overbodig, want idealer kan een schoonzoon niet zijn, dunkt me.

Zou toch een mooie tandem zijn op het Benfica-middenveld: de artistieke dribbelaar Djuricic naast de dynamische turbo Van Ginkel. En Lissabon is wel effe wat anders dan Heerenveen en Scherpenzeel. Maar we hadden het over Djuricic. Die dit weekend weleens een flinke deuk zou kunnen schieten in de titelaspiraties van de Koeman-babes. Vooropgesteld dat Marco van Basten zijn sterspeler net zo behandelt als de wijze waarop hij zelf als voetballer zo graag benaderd werd: gewoon zijn gang laten gaan dus. En ‘m niet verbannen naar de linkerkant zoals godbetert al eens gebeurd is! Geef Filip Djuricic de bal en de vrijheid en hij betaalt je terug in opperste schoonheid.

– De fraaie foto van Djuricic komt van u.goal.com

4 Reacties op “GELUKKIG DOET DJURICIC WEL MEE

 1. Ja, weer een speler naar mijn liefhebbend voetbalhart! Gaat het op zijn manier en in zijn tempo helemaal maken. Althans voor de echte liefhebbers en mits hij de trainer heeft die zijn kwaliteiten op waarde weet te schatten.

 2. Alles wat gezegd is, is deze keer waar.
  Deze Djuricic is goud waard voor Heerenveen.
  De Cruijff van de Balkan.
  Het is een geniaal baasje met zoveel inzicht .
  Altijd doet hij onverwachte dingen…door zijn snelheid en behendigheid.
  Deze speler is een sieraad voor de voetbalsport.
  En ook hij vertrekt helaas naar andere oorden.
  Hebben we een speler om van te genieten en dan vertrekt hij.
  Ik hoop dat hij slaagt bij Benfica.
  Is wel een ander klimaat en een andere trainer.
  Kan ook een totale miskleun worden.
  Hopelijk wordt hij doorslaggevend tegen Feijenoord.
  De beste speler van Nederland?
  Daar moet ik nog even over denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s