ODE AAN ANTHONY CORREIA, LINKSBACK VAN TELSTAR

johan modaalCultvoetballers, we kennen ze allemaal. Mike ObikuAbe van den BanJohn van Loen en Sjaak Polak. We hebben ze nodig als tegenhanger van de supersterren en daarom memoreren we ze eindeloos in tweet, column, blogpost of voetbalquiz. Maar wie heeft er aandacht voor de normalo’s in het voetbal. De hardwerkende professional van De GraafschapNAC en Volendam die 15 jaar lang bikkelt voor 7.000 man op de tribune. De stugge verdediger die zijn eigen voetbalplaatje bij Albert Heijn inlijst om trots aan zijn kleinkinderen te tonen.

In de rubriek Johan Modaal brengt De Populist maandelijks een ode aan de modale voetballer. Hij reserveert zijn mooiste zinnen, zijn meest lyrische bespiegelingen om de Steurs en Voskamps van deze wereld een welverdiend plekje in de voetbalgeschiedenis te bezorgen. De bezongene krijgt een ingelijst exemplaar thuisbezorgd voor op de schoorsteenmantel.

De derde Ode is gewijd aan Anthony Correia, al honderdvierentwintig jaar rechtsback van Telstar. Zou hij nog dromen van een transfer? De Populist in ieder geval wel.

Lees hem hier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s