DE ONDERBOND ALS REDDING VAN HET VOETBAL

publieksspelerDoor de gebeurtenis eind vorig jaar in Almere is er inmiddels veel meer aandacht voor excessen op het voetbalveld. Daardoor lijkt het nu allemaal erger dan het daarvoor was, maar het betekent vooral dat de ongeregeldheden niet meer verzwegen worden. Het is een goede zaak om ze te blijven aankaarten tot er weer gewoon alleen maar gevoetbald wordt op de velden. Tegenwoordig treedt de KNVB ook steeds krachtiger op, toch blijft het in sommige gevallen water naar de zee dragen. Bij sommige clubs weet je dat het een keer fout gaat, maar word je toch door de competitieleider verplicht om daar een wedstrijd tegen te spelen.

Van het veld lopen of niet gaan, zijn twee allerlaatste redmiddelen en leiden ertoe dat je niet kunt doen wat je zo graag doet in het weekend. Terwijl we juist willen dat de goeden niet lijden onder de kwaden. Daarom zouden de goeden er goed aan doen om de Onderbonden nieuw leven in te blazen. Dus gewoon weer een Amsterdamsche of Goudsche Bond opzetten. Een verbond van clubs die elkaar kennen en weten wat ze aan elkaar hebben. Waarom zou alles vanuit Zeist geregeld moeten worden? Beleg het lokaal en de sociale controle is groter en de communicatie sneller.

Laat die nieuwe Onderbonden zelf hun competities opzetten naar het voorbeeld van de Klassieke Veteranen. Gewone wedstrijden tegen bevriende clubs zonder kans op excessen. De ideale manier om de kwaden buiten te sluiten ten faveure van de goeden. Juist in de steden is het gemakkelijk om een competitie te maken met alleen maar teams van belendende sportparken of uit dezelfde wijk. Zeker voor de lagere elftallen waarvoor promoveren niet altijd meer als het belangrijkste geldt, is dit een gouden greep. Daarnaast ontlast je de KNVB door enkele taken van haar over te nemen en bouw je mee aan een vriendelijker voetbalklimaat. Wij zien alleen maar winnaars. Dus welke clubs gaan ermee aan de slag?

– De initiatiefnemer van de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond komt van http://www.geschiedenis24.nl

Advertenties

3 Reacties op “DE ONDERBOND ALS REDDING VAN HET VOETBAL

  1. Tja, klinkt aanlokkelijk, maar stiekem is het meer een pleidooi voor een Elite League dan een Onderbond natuurlijk.

    Wat ik wel goed vind, is dat er nu sprake is van een illusie van controle vanuit de KNVB, terwijl die er in werkelijkheid niet is. In de lagere regionen zijn er geen scheidsen, geen grensrechters en is de spelerspas een onwerkbaar fenomeen. Laat het dan maar helemaal los, zodat clubs/teams worden gedwongen het zelf te organiseren.

    Mr. Voetblah

  2. Bedoel je dat de villa-, Vogelaar- en Vinex-wijken het ook maar onder mekaar uit moeten vechten? 😉

  3. Pingback: Voetbalmoe | VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s