KNVB, STUUR KUIPERS NAAR ALMELO!

kalusha

Scheidsrechter: elke dag anders. Desalniettemin, qua erkenning heb je als arbiter een vrij monotoon bestaan. De man met de fluit is te allen tijde verzekerd van een stelselmatige onderwaardering en het verguis van de voltallige voetbalnatie. Betitelingen uiteenlopend van ‘gore thuisfluiter’ tot ‘blinde homo’ vallen een doorsnee scheidsrechter wekelijks ten deel. Als wedstrijdleider heb je het na de wedstrijd met één team aan de stok. Als je geluk hebt. Ben je minder fortuinlijk, dan word je door beide ploegen met pek en veren het sportpark afgejaagd. Tot zover je vastigheden als scheidsrechter.

BjornKuipersDat er wel degelijk enige variatie in het arbitersvak bestaat zal Björn Kuipers, zeker na vanavond, grif erkennen. De supermarkteigenaar uit Oldenzaal fluit al een paar jaar best aardig en krijgt zelfs af en toe een frugaal complimentje, wat buitengewoon uitzonderlijk is voor een scheidsrechter. En dan kan het zomaar gebeuren dat je naam valt op de UEFA-burelen. Björn Kuipers fluit vanavond Barcelona – PSG, vier dagen nadat hij PEC Zwolle – RKC Waalwijk leidde. Is wel een verschilletje, hoor. Van het Oosterenk Stadion naar Nou Camp. Van Wiljan Pluim naar Andrés Iniesta. En van Martje Lieder uit Purmerend naar ghetto boy Zlatan Ibrahimovic.

Maar nóg leuker wordt het komend weekend, als Kuipers weer gewoon moet komen opdraven in de Eredivisie. Gisteren stelde de KNVB hem aan voor PSV – Ajax, maar ik wil ‘Zeist’ verzoeken dit te heroverwegen. Mijn voorstel: stuur de beste man naar een niemendalletje. ‘t Liefst naar Almelo, voor Heracles – FC Groningen. Een beetje afwisseling vindt iedereen wel lekker, toch? Als je op woensdag met alle egards wordt ontvangen in Barcelona, is het juist verkwikkend om op zaterdag weer lekker ordinair afgeblaft te worden door Robert Maaskant. Om te genieten van de weldaden van Género Zeefuik. En om door een furieuze Jan Smit het Polman Stadion uitgebonjourd te worden. Scheidsrechter: elke dag anders.

– Wij vonden de trotse Kuipers in zijn C1000 op levensmiddelenkrant.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s