MARK VAN BOMMEL MOET NAAR DE PABO

cardoso

Het is natuurlijk wat pedant om als kind van de jaren ’90 te gaan beweren dat vroeger alles beter was. Toch kan ik me niet voorstellen dat mannen als Willem van Hanegem, John de Wolf, maar ook een Frank de Boer zich in de kleedkamer de kaas van het brood lieten eten door jong grut met een ego dat niet meer onder een hippe pet past. Natuurlijk gezag, het ook zonder stemverheffing duidelijk maken wie er de baas is, ook Mark van Bommel past in het rijtje met voetballers dat een dergelijk ontzag bij teamgenoten voorheen wel wist in te boezemen.

398px-Mark_van_Bommel_Euro_2012_trainingToch blijkt dit jaar bij PSV dat ook Mark van Bommel het allemaal verbaal niet meer kan ‘belopen’. Druk pratend met scheidsrechter of medespeler, het liefst verborgen onder een handje want je weet nooit wie er meeleest, tracht de regisseur het Eindhovens orkest in het gareel te houden, maar de valse noten blijven zich dit seizoen opstapelen. In de Voetbal International van deze week vertelt ook oudgediende Wilfred Bouma zich te verbazen over de veranderende verhoudingen in de kleedkamer. De PSV-verdediger moest onlangs zelfs lijdzaam toezien hoe Bommel na enkele bestraffende woorden werd aangevlogen door een verontwaardigde Marcelo.

Ondertussen was Memphis Depay bezig met een filmische update van z’n Keek-account, was Jeremain Lens nog middelvingers aan het uitdelen en stond een briesende Erik Pieters de glasscherven nog uit z’n onderarm te verwijderen. ‘Ik word hier te oud voor’ moeten Van Bommel en Bouma soms denken en Dick Advocaat is niet in staat hun ongelijk aan te tonen. Onderwijl wordt een piepjonge Feyenoord-selectie de les gelezen door een Italiaan in z’n eerste goede seizoen in Nederland en houdt Frank de Boer al weken z’n elftal eensgezind scherp. Mark van Bommel wordt soms verweten dat hij het op het veld niet allemaal meer kan belopen. Dat lijkt me niet het voornaamste probleem: de gedoodverfde PSV-leider moet vooral z’n onderwijzende kwaliteiten weer eens bijscholen.

Advertenties

Een Reactie op “MARK VAN BOMMEL MOET NAAR DE PABO

  1. Zeker voor een voetbalsenior als Mark van Bommel geldt de wijsheid: je bent nooit te oud om iets bij te leren, maar wel te oud om nog iets af te leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s