ROGIER MOLHOEK | DE USP-LOZE VOETBALLER

mrvoetblahSoms heb je van die veelbelovende voetballers die maar niet willen ontbranden. Deze week meldde Rogier Molhoek (32 jaar jong) dat hij is opgebrand. Volgend seizoen speelt hij bij zijn jeugdliefde SHO in Oud-Beijerland. Rogier Molhoek is/was een technisch  even vaardige als verdedigend sterke, linksbenige middenvelder met een goed overzicht, een goed schot en een gezond verstand. Een type dat je in de regel vaker in de Champions League vindt, dan in de Eerste Klasse B, West II (zaterdag).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHet einde van de loopbaan van Molhoek wordt toegeschreven aan een rotte enkel, maar eigenlijk was het verval reeds eerder ingetreden. Na Dordrecht en RKC kwam hij bij AZ binnen als belofte, aldaar stagneerde evenwel zijn opmars. De herkansing bij NAC Breda was net voldoende voor een overstap naar Vitesse, maar daar werd het na een veelbelovend begin snel minder. Via de achterdeur belandde hij bij VVV; traditioneel de laatste halte voor de Jupiler League.

Persoonlijk had ik Molhoek snel in de smiezen als een potentiële topper. Doordat hij rust etaleerde, als de rest teveel rende. Doordat hij achteloze passes afwisselde met wreeftrappen over de hele. Doordat de bal bij hem niet perfect hoefde te liggen om afgemeten te trappen en doordat hij duels op het middenveld doorgaans winnend afsloot. Maar waarom is het dan toch niet gelukt? Waarom zag ik het fout? Misschien was Rogier Molhoek wel te compleet als voetballer. Op de meeste vlakken bovengemiddeld, maar geen unique selling point op basis waarvan hij  kon excelleren.

Maar ach, wellicht is dit enkel een magere poging om mijn eigen inschattingsfout te verklaren. Wikipedia is het in ieder geval oneens met mijn stelling. Ze sluiten hun omschrijving als volgt af: “Molhoek stond bekend om het snel ontvangen van de gele kaart.” Wellicht is dat waarom het misging.

Advertenties

Een Reactie op “ROGIER MOLHOEK | DE USP-LOZE VOETBALLER

  1. Mooie invalshoek, alhoewel ik Molhoek niet het beste voorbeeld vind. Het was toch al meteen te zien dat Rogier de dynamiek en motoriek miste voor de echte top. Volgens mij is dat ook de verklaring voor zijn vele onnodige overtredingen/gele kaarten. Vaak net te laat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s