NEEMT CL-APOTHEOSE EEN VOORSCHOT OP WK-FINALE?

WEEKEND-mazuroDeutschland Deutschland, über alles. Hoe kort is het nog maar geleden dat we dit nauwelijks konden aanhoren, laat staan accepteren?! Zeker de loten aan mijn stam, maar toch ook de jongere garde, moesten óf niks van die moffen hebben of grepen hun aanwezigheid gretig aan om zich ertegen af te zetten. Een wedstrijd van die Mannschaft of Bayern München was alleen al heerlijk vanwege de niks te gun-factor. Hoe anders is het nu! Er zijn zelfs Nederlanders die openlijk de verwachting, zelfs de hoop uitspreken dat Bayern de CL wint! Dat kan niets te maken hebben met chauvinisme vanwege Robben, want die is hier te lande nog minder geliefd dan Matthäus, Völler of Effenberg in hun gluiperige glorietijd. En dat Bayerns succes door sommigen aan Van Gaal wordt toegeschreven, is voor vele landgenoten evenmin een aanbeveling.

Nee, die Duitsers kunnen gewoon een heel aardig balletje trappen. Want zou je het succes van de clubs nog deels door de buitenlandse inbreng mogen verklaren, ook die Mannschaft speelt al een tijdje op een hoog niveau. De enige chauvinistische verklaring van hun populariteit alhier is de premisse dat ze zich hebben bekeerd tot het Hollandse voetbalgeloof. Nog meer dan die Bayern wordt die BeeVouBee het succes gegund. Ik heb het niet zo op die uitsloverige, camerageile Jürgen Klopp, maar diens vakmanschap en chemie met zijn spelers staan buiten kijf. En er wordt niet neergekeken op een paar bijklussende Polen, die deze gastvrije appreciatie met dubbele munt terugbetalen. Verder is er een hoog ‘eigen volk eerst’-gehalte bij die Borussen. Samen met het hart van Bayern, aangevuld met de geassimileerde voetbalasielzoekers Özil en Khedira van De Koninklijke, vormen zij het kader van die Mannschaft.

Spain vs Germany 14255451-lichtbak-met-spanje-vs-duitslandNemen we met de Spaans-Duitse CL-confrontaties een voorschotje op de WK-finale van 2014? Of zijn Barça en Real toch teveel afhankelijk van Messi en Ronaldo? En is de Europese en Wereldkampioen over zijn hoogtepunt heen? Het is inderdaad de vraag of de oudere Spaanse Guardia Fútbol Civil zich nog één keer kan oprichten. De nieuwe lichting met onder meer Fábregas, Cazorla, Mata en Pedro ontbeert de brille van de gouden generatie en levert geen compensatie voor het structurele gebrek aan scorend vermogen. En zelfs mijn absolute favoriet Iniesta kan het niet in zijn eentje. Zo bezien vormen de Duitsers een betere garantie voor een WK-finaleplek dan de Spanjaarden. Ze hebben er in elk geval veel meer ervaring mee.

Hoe dan ook, de komende CL-apotheose zal zijn uitwerking hebben op weg naar en tijdens het WK in Brazilië. Duitse hegemonie zal de revanchegevoelens van de Spanjaarden ongetwijfeld aanwakkeren. En een Spaanse overheersing zal die Mannschaft nog meer motiveren om eindelijk weer eens te laten zien dat ze zonder buitenlandse inmenging de sterkste van de wereld is. Iets wat zelfs wij welwillend zullen gadeslaan. Mits we natuurlijk niet zelf op een typisch ouderwets Duitse manier de finale zijn binnengeslopen..

Advertenties

2 Reacties op “NEEMT CL-APOTHEOSE EEN VOORSCHOT OP WK-FINALE?

 1. Ik heb hetzelfde gedacht.
  Spanje en Duitsland zijn de toonaangevende voetbalnaties.
  Cl kan een Duitse of een Spaanse finale opleveren.
  De finale van het WK voetval wordt Duitsland-Spanje,
  Even vooruitlopen.
  Real Madrid klopt Borussia Dortmund en Bayern Munchen klopt barcelona.
  Finale Bayern-Real.
  Bayern wint de finale.
  WK in Brazilië…..finale Duitsland-Spanje en Duitsland wint.

  Duitsland is op dit moment heel sterk.
  In eigen land spelen kanjers en buiten de landsgrenzen idem dito…kijk bij Real.
  Dat is om bang van te worden.
  Alleen Nederland heeft een kans….onlangs werd het toch gelijk.

  Voor het eerst hoop ik dat Duitsland wint.
  Het spel van de Spanjaarden ben ik zo beu.
  Risicoloos.

 2. Ik gun het Duitse voetbal veel meer dan het Spaanse voetbal. In Duitsland voert men fatsoenlijk beleid. Ze hebben weinig tot geen schulden, clubs in eigen beheer, veel spelers van de eigen nationaliteit (al is dit in Spanje natuurlijk ook wel zo) en voetballen goed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s