EEN LASTIG SERIEUS TE NEMEN BEDRIJFSTAK

maarten

AfbeeldingHet is qua arbitrair falen weer goed raak deze weken. De off-side rebounds van Zlatan tegen Barcelona en Jeremain tegen Ajax hadden geen fatale gevolgen. Malaga kwam er helaas niet mee weg. Maar hoe bizar is het eigenlijk dat er bij drievoudig (!) falen op een ultiem moment (diep in blessuretijd) op het allerhoogste niveau (kwartfinale CL) geen corrigerend mechanisme in werking treedt?

Hier geen pleidooi voor betere of meer scheidsrechters. De snelheid van het spel en de hoeveelheid te beoordelen acties zijn een garantie voor foutje/blunder zo af en toe. Slechts de mogelijkheden van technologie moeten benut gaan worden. Met behulp van doellijncamera’s en/of het aanvragen van de video-referee bij bepalende momenten, kan de invloed van arbitraire willekeur op het resultaat makkelijk worden beperkt.

Nu zien clubs, spelers, supporters, maar ook scheidsrechters lijdzaam toe bij deze geïncorporeerde onrechtvaardigheid. Enige winnaars zijn de praatprogramma’s met wat extra gespreksvoer, maar daarna gaan we gaan weer snel over tot de orde van de dag. Pompompom.

Belanghebbenden in het voetbal kunnen – nee, moeten! –  veel meer druk uitoefenen op de bonden om genoemde spelregelwijzigingen in gang te zetten. Dat zijn we aan onszelf verplicht. Zolang de voetbalwereld toe blijft staan dat meervoudig, openlijk falen het resultaat op onrechtvaardige wijze beïnvloedt, is ieder woord over voetbal op tv er een te veel en is de bedrijfstak als zodanig lastig serieus te nemen.

Advertenties

2 Reacties op “EEN LASTIG SERIEUS TE NEMEN BEDRIJFSTAK

  1. Pingback: VOETBALLES VAN ELLEN HOOG |

  2. Pingback: ONZE SCHEIDS IS NIET GOED UITGERUST |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s