VOOR FRANK SNOEKS IS CLUBLIEFDE VER WEG

cardoso

Als verslaggever, analist of columnist van het vaderlandse voetbaljournalistengilde is het altijd handig om in elk geval een zweem van onpartijdigheid hoog te houden. Jack van Gelder heeft het als Amsterdammer al moeilijk genoeg om niet na iedere aflevering van Studio Voetbal heel Rotterdam en Eindhoven over zich heen te krijgen. Toch is het ondoenlijk om van mensen die er hun vak van hebben gemaakt wekelijks hun liefde voor het spelletje te bezingen, te vragen dat ze met absolute objectiviteit naar de voetballerij kijken. Die liefde voor het voetbal is ergens ontloken en dat zal vaak genoeg gebeurd zijn aan de hand van een vader langs de lijn.

Om met enige distantie de politieke gevoeligheden die de voetbaljournalistiek omhult te kunnen bespreken, is het handig als er een partij wordt aangehangen die bij de goegemeente weinig weerstand oproept. Sjoerd Mossou kan vrij probleemloos de ambassadeur van het ‘Avondje NAC’ zijn, Jack van Gelder koketteert opzichtig met AFC en Tom Egbers beschreef in boekvorm zijn liefde voor Heracles Almelo. Het eerdergenoemde Studio Voetbal nodigt in het jongste seizoen steeds vaker journalisten uit aan tafel, maar wanneer bijvoorbeeld Ajacied Menno Pot daar aan tafel komt zitten, zou wel eens kunnen betekenen dat op andere plekken in het land de televisie uit(het raam)gaat.

Een voetbalcommentator die openlijk z’n clubliefde belijdt, zou helemaal uit den boze zijn. In Europa mogen Frank Snoeks en Jeroen Grueter luidkeels vaderlandslievend zijn, in de Eredivisie is neutraliteit het devies. Toch kan ik me niet voorstellen dat de mensen die wekelijks hun stem lenen aan een Nederlandse voetbalwedstrijd nergens warm of koud van worden. Deze week kregen we over één van hen toch enigszins betreurenswaardige informatie. Tom Egbers twitterde: “Er is veel leed, vooral als je het weet. torquay-united-fc-altFrank Snoeks zit vanavond gekluisterd aan Radio Devon. Zijn geliefde Torquay dreigt te degraderen.” Waar de journalist of presentator zijn heil zoekt bij NAC of Heracles, daar is de commentator dus genoodzaakt nog een stapje verder te gaan voor een beetje onvervalste clubliefde. Eén schrale troost voor Frank, Torquay won maandag met 3-2 van Barnet.

Een Reactie op “VOOR FRANK SNOEKS IS CLUBLIEFDE VER WEG

  1. Dione de Graaf en Toine van Peperstraten spelen ook op safe met Willem II. Naar verluidt heeft Arno Vermeulen iets met AZ, maar ja, die ziet sowieso niet zo goed. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s