LUIS SUÁREZ MOET NAAR DE NONNEN

publieksspelerLuis Suárez is gek. Na dit weekend is het definitief. Wanneer je als speler voor de tweede keer in je carrière een tegenstander bijt, dan ben je niet goed bij je hoofd. Dan hoor je in een inrichting, naast Hannibal the Cannibal. Een tegenstander bijten. Op welk moment in het veld denk je: “Hap, jou heb ik”? Hoe kom je erbij om je tanden in het mensenvlees van een tegenstander te zetten? Kun je zo iemand nog redden? Ik vraag het me af, zeker als je weet dat het de tweede keer is dat hij dit doet.

Als de straf wordt uitgesproken, dan zal worden gezegd dat hij een voorbeeldfunctie heeft. Maar iedere ouder die Luis Suárez als voorbeeld stelt voor zijn kind, moet uit de ouderlijke macht worden ontzegd. Je kiest toch ook niet Dzhokhar Tsarnaev als voorbeeld voor je worstelende zoon? Het Konijntje is een recidivist en een schande voor het voetbal. Waar Ajax verzaakte door geen hard standpunt in te nemen, daar hoop je dat Liverpool dit wel doet. Maar echt effectief straffen kan alleen de FIFA: twee jaar geen wedstrijden meer spelen en dus carrière naar de filistijnen.

Of is het allemaal zo erg niet? Peuters bijten namelijk ook. Voornamelijk omdat zij zich niet kunnen uitdrukken. Één van de oplossingen is om de woordenschat van de peuter te verbreden, zodat de kleine zich beter kan uiten. Wellicht is het tijd om Luis op cursus te sturen naar de nonnen om zijn woordenschat uit te breiden. En dat hij dan, op therapeutische basis, alleen maar beenham krijgt tijdens lunch en diner. In het land van de keiharde voetbalwetten verwacht je passende maatregelen. Maar heeft dit zin? Waarschijnlijk is Luis Suárez niet meer te redden.

Advertenties

2 Reacties op “LUIS SUÁREZ MOET NAAR DE NONNEN

  1. Och, Het Konijntje wilde alleen maar aan John Ewbank, Frits Spits en consorten laten zien hoe je je in de zaak kunt vastbijten.

  2. Het is ’n slecht voorstel om de nonnen met zo’n malloot op te zadelen…. 😉
    Misschien naar ’n echte Nederlandse heropvoeder? Daar zijn we hier namelijk zoooooo ontzettend goed in……
    Maaruh: deze halve gare is gewoon niet te corrigeren. Hoort ondanks z’n kwaliteiten als doelpuntenmaker niet op ’n voetbalveld thuis.
    Er is onlangs ’n bekende advocaat uit z’n vak gezet, dus waarom kan dit niet met zo’n ventje?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s