VOETBALLES VAN ELLEN HOOG

cardosoVoetbal vergelijken met hockey, dat is voor velen vloeken in de kerk. Sowieso wil het voetbal, voor velen de bakermat van de beschaving, niet graag de maat genomen worden door andere disciplines. Het maakt van de voetballerij een bastion van behoudzucht waarin, zoals Willem Vissers het afgelopen maandag verwoordde, de revolutionair reeds lang is uitgestorven. Ook Voetblah-scribent Maarten217 constateerde al dat het betrokkenen in het veld zijn die de bonden moeten dwingen de broodnodige revolutie te ontketenen. Maar niet alleen de spelregels zijn toe aan herziening, ook de spelers zelf mogen wel eens wat beter in de spiegel gaan kijken wat betreft de ontwikkelingen in de sport waarvoor zij zo riant worden beloond bij het uitoefenen ervan.

400px-Ellen_Hoog3Die spiegel komt, niet voor het eerst, uit de kast van de sport die vaker als voorbeeld voor het voetbal wordt opgevoerd. Hoe wezenlijk is de buitenspelregel nog? Waarom geen videoscheidsrechter? Geen hele nieuwe inzichten, maar als één van de gezichten van de gouden generatie hockeysters ze nog maar eens benadrukt, ben je toch net wat meer geneigd het serieus te gaan nemen. Ellen Hoog is daarnaast niet te beroerd om nog enkele nieuwe tips toe te voegen die menig voetballer in zijn oren mag knopen. “Door zelf presentaties te geven over de tegenstander, leer ik mee te denken over de tactiek.”

Als zelfs voormalig verslaafde Andy van der Meyde op weg lijkt naar het trainerschap, wat valt er dan nog een wereld te winnen voor het aankomend trainersgilde! Ik kan mij niet voorstellen dat Andy, zoals Ellen Hoog haar werkzaamheden schetst, wekelijks gewapend met een notitieblok naar besprekingen gaat om zo alles te weten te komen over zijn tegenstander. Afgelopen week las ik bij broederblog Catenaccio hoe de speler Pep Guardiola al als een spons alle lessen van trainers en medespelers opzoog teneinde uit te groeien tot de beste coach ter wereld. ‘Opgeleid door het leven’ heet dat dan te zijn en het wordt opgevoerd als iets unieks. Ik zie het Royston Drenthe en Mario Balotelli nog niet meteen doen, maar Ellen Hoog laat zien dat Pep Guardiola in het hockey een speler als ieder ander zou zijn geweest.

Een Reactie op “VOETBALLES VAN ELLEN HOOG

  1. Sorry hoor, dadelijk komen jullie zeker ook weer aan met Marc ‘Sinterklaas spanning’ Lammers! Ik heb Ellen ook wel hoog zitten, want het oog wil ook wat hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s