IEDER ELFTAL HEEFT EEN VIKTOR OF ROLF NODIG

publieksspelerIets meer dan vier jaar geleden werd Dominique van Dijk door Mr Voetblah benoemd tot Man van het Weekend. Hij had een mooie goal gemaakt en deed iets met mode. Dat was toen nog niet zo in de mode, dus was hij een terechte MvhW. Maar eigenlijk heeft ieder elftal een Dominique van Dijk nodig. Niet dat elk team moet worden versterkt met Viktor en Rolf, maar een modebewuste speler is net zo onontbeerlijk als een loper op het middenveld of een aanspeelpunt voorin. Want voetballers zijn haantjes en vaak ook nog eens de voorsten. Die moeten er kek uitzien. Imago is immers alles.

Het vreemde is dat je, op welk niveau je ook speelt, er altijd wel eentje tussen hebt die zich net wat anders kleedt dan de andere tien. Maar ze kunnen het hebben. Als zij die kleding dragen, is het niet verwijfd. Natuurlijk worden ze door het elftal met flauwe grappen begroet als ze weer eens in een verkapte pyjamabroek de kleedkamer instappen. Maar een halfjaar later lopen de andere tien in diezelfde pyjamabroek, die dan allang niet hip meer is. Voetballers en mode, het blijft een bijzondere combinatie.

Vreemd genoeg heb ik het gevoel dat je dit bij damesvoetbal helemaal niet tegenkomt. Zelden tot nooit zie ik speelsters voorbij komen in creaties waarbij je je wenkbrauwen fronst en waar je dan een jaar later iedereen in ziet lopen. Zijn er geen voetballende trendsetsters of trendsettende voetbalsters? Terwijl kleding en mode toch meer een wijvending is. Waarschijnlijk zorgt een soort primatengedrag ervoor dat mannen zich altijd willen onderscheiden van de groep. Kleding is daarvoor een zeer geschikt middel omdat negen van de tien mannen daar geen verstand van hebben. En juist daarom moet je de hippe vogel koesteren. Want dankzij zijn kledingadviezen regel jij ’s avonds die chicks in de Palladium.

– Het kekke tenuetje komt van http://195.92.249.203/sport

Een Reactie op “IEDER ELFTAL HEEFT EEN VIKTOR OF ROLF NODIG

  1. Valt de haarband van de Blonde Boukhari ook in deze categorie? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s