MA-RIK MOET STOPPUH

kalusha

“Ja la la la, Ma-rik moet blijvuh. Ja la la, la la la, la la la, la la, Ma-rik moet blijvuh.” De supportersschare van PSV trok zaterdag werkelijk alles uit de kast om Mark van Bommel een hart onder de riem te steken. Een pakkend chanson met dito tekst was het belangrijkste wapenfeit in de strijd om het aanblijven van de publiekslieveling. “En da war nog verrekes laastig”, vertelt taalvirtuoos en schrijver van dit heldendicht Johnny Versmissen. “Ik kwam unne lettergreep tekort, dus ge kunt oe eigen vurstellen dai ‘k efkes flink in d’n rats zat. Mar wa he’k nou gedan? Kheb d’r gewon Ma-rik van gemakt in plats van Mark, ginne klets.” Waarvan akte.

Van BommelHet mogelijke afscheid van Mark van Bommel, die vorige week zijn 36e verjaardag vierde, houdt de gemoederen in Eindhoven al een tijdje bezig. Volgens trainer Dick Advocaat kan zijn middenvelder nog wel een jaartje door en ook zijn medespelers lopen met hem weg. Zaterdag, in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen, ging de routinier dan ook voorop in de strijd. Hij sleurde, buffelde, leidde en scoorde. Toen Van Bommel in de 86e minuut werd gewisseld, kreeg hij dan ook een staande ovatie. Van publiek, van zijn medespelers en van de trainersstaf. En eerdergenoemd prachtlied rolde minutenlang over de tribunes.

Maar toch… de sleet is zichtbaar. In het veld is Mark van Bommel af en toe simpelweg te laat. Soms kan hij dat compenseren met een overtreding, waarmee de schade beperkt blijft tot een gele kaart. Maar meer dan eens kan de tegenstander opstomen richting het PSV-doel. Met een verdediging die zo lek is als een rieten mandje, kost dat tegendoelpunten. Nu is het aantal slippertjes van Mark van Bommel dit seizoen nog redelijk te overzien en bewijst hij minstens zo vaak zijn toegevoegde waarde. Maar dat het alleen maar minder zal worden, dat is zeker. Nu vinden we Mark van Bommel nog een held, maar hij moet voorkomen dat hij een karikatuur van zichzelf wordt. Ma-rik moet stoppuh.

– Het plaatje van het spandoek vonden we op V-bal.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s