MATCHFIXING – SPOT DE BLUNDER!

mrvoetblah
MatchfixingDe Volkskrant
van vandaag opende met een grote aankondiging over matchfixing in de Nederlandse profcompetities. Een interview met zelfbenoemd kenner van de Aziatische gokmarkt Paul R., een overzichtsartikel en een handleiding voor degene die een loopbaan in de matchfixerij overweegt. O ja, en een stukje over de ‘volgens UEFA-bronnen’ mogelijk besmette  wedstrijd Krylia Sovetov – AZ uit 2005.

Nu zijn wij allerminst naïef op het gebied van de invloed van legale en illegale gokpraktijken in het voetbal. Sterker nog, het zal in meer of mindere mate op verschillende niveaus in Nederland voorkomen. Maar toch, je moet wel een hele stoere kerel zijn als je, onder het alziend oog van trainer Louis van Gaal, de boel moedwillig durft te saboteren. Dat wil zeggen: invloedrijke speler omkopen, medespelers ronselen en onopvallend falen. En dan maar hopen dat Louis je niet vierendeelt als ie er achter komt.

Kijkende naar de beelden van Sovetov – AZ (zie onder) zien wij op het eerste oog vooral werelddoelpunten aan beide zijden, we genieten van Tarik Sektioui en fronsen bij een glijpartij in de verdediging. Maar van flagrante blunders (zoals in het VK-stuk wordt gesuggereerd) is allerminst sprake. Bovendien verloor AZ de afgelopen jaren stelselmatig van de Metallist Kharkiven en Bate Borisovjes van deze wereld. Maar goed, wij kennen natuurlijk niet de quoteringen van toen, dus misschien heeft het daarmee te maken.

Het is wel een leuke bezigheid, dat blundertje spotten. Wij hebben hieronder de genoemde wedstrijden op een rijtje gezet. Die met een * vereisen een login op Jupiler League.nl, maar u was – als groot fan –  natuurlijk allang geregistreerd.

15 september 2005 | Krylia Sovetov – AZ 5-3
29 april 2011 2005 | FC Eindhoven – FC Volendam 0-3
11 september 2009 | De Graafschap – Telstar 2-1*
11 september 2009 | FC Volendam – Excelsior 1-0*


Ps. Van de wedstrijd ADO Den Haag – NEC 5-1 vonden we slechts schokkerige amateurbeelden. Die moet u zelf maar gaan uitpluizen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s