HET VOETBAL IN ZUID-NEDERLAND IS DOOD

publieksspelerHet zuidelijke gedeelte van Nederland is goed vertegenwoordigd bij Voetblah. Niet verwonderlijk want de roots van de oprichters liggen rond de Lichtstad. Maar ook als je naar het aantal BVO’s in de provincies kijkt, is het logisch dat Brabant goed vertegenwoordigd is bij een voetbalblog. Er wordt namelijk ook het meest betaald gevoetbald. Alleen wordt er in het zuiden des lands niet zo heel goed meer gevoetbald. Dit jaar heeft de provincie zelfs de eer om zowel de nummer laatst van de Eredivisie als de slechtste ploeg van de Jupiler League te leveren. Hoewel die laatste plaats wordt gedeeld met Excelsior uit de stad die dan weer de meeste voetbalclubs herbergt.

vlagOpvallend is dat in de Eredivisie de zuidelijke ploegen het dit jaar enorm lastig hebben gehad, waarbij we PSV even buiten beschouwing laten. De onderste vier clubs komen allemaal van onder de grote rivieren. Toeval? Of is er simpelweg te veel betaald voetbal in dit gedeelte van Nederland? Van het Koning Willem II Stadion naar het stadion van de keukenboer is het maar een kleine 20 kilometer. Dus zit je sterk in elkaars vaarwater. Niet voor niets zijn de jeugdopleidingen inmiddels samengevoegd. Kennelijk redden ze het niet alleen, al zullen de clubs het vooral hebben over het schaalvoordeel dat dit oplevert en het dus louter goed nieuws is.

Toch zou het zomaar kunnen dat er volgend jaar voor het eerst in jaren geen enkele ploeg uit Limburg op het hoogste niveau speelt. Al wordt die kans wel verkleind doordat alle BVO’s uit de provincie deelnemen aan de play-offs. Dat zou dus een paar mooie derby’s kunnen opleveren, eindigend in een broedermoord zoals drie jaar geleden op Het Kasteel. Want ronde 2 zou een burenruzie kunnen worden tussen Kerkrade en Sittard, soort Nederlandse Kohlenpott-derby. Uiteraard hopen wij dat Limburg erin blijft, hoewel ze daar in Groningen, Heerenveen en Camminghaburen best wel eens anders over zouden kunnen denken.

– De vlag komt uiteraard van http://www.limburg.nl

Advertenties

Een Reactie op “HET VOETBAL IN ZUID-NEDERLAND IS DOOD

  1. Nou, Roda JC mag van mij best degraderen, nietszeggende, onaantrekkelijke club vind ik dat. Heeft Voetblah niet ooit een stuk geschreven over vervelende clubs en gooide Roda JC toen geen hoge ogen?
    Ook Fortuna Sittard spreekt nauwelijks tot de verbeelding. Des te treuriger dat MVV slachtoffer is geworden van de belachelijke puntentelling als gevolg van het faillissement van Veendam.

    En laat RKC en FC Den Bosch de handen ineen slaan en opgaan in de FC Biesbosch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s