EEN KRAKER TE OPPERDOES

mrvoetblah
Drie weken geleden stond ie eindelijk weer op het programma: Opperdoes uit. En dus trok rond 13.00 uur op zaterdagmiddag een colonne van studenten, promovendi, zzp’ers, leraren, juristen en consultants (ons eerste) van Amsterdam naar West-Friesland om te voetballen tegen de plaatselijke vv. Bij het binnenrijden van het dorp viel één auto uit de toon: de glimmende bakfietsvaderbolide van de trainer stond rechts aan de weg; links kwam de man zelf grijnzend een erf af gelopen. Voor twee pond Opperdoezer Rondes en een zakje grauwe erwten betaal je op de biologische markt in de Jordaan toch gauw het driedubbele.

scorebord 2Vanaf 14.30 was een hobbelig hoofdveld, omringd door aardappelvelden en sloten, het decor voor een matige Tweede Klasse voetbalwedstrijd. Ondanks het verschil op de ranglijst tussen de Amsterdamse subtopper en de Westfriese degradatiekandidaat, was laatstgenoemde de bovenliggende partij. De spits op leeftijd van de stedelingen kwam maar moeizaam vooruit. Al weken liep hij rond met een chronisch vastzittende linkerheup die ervoor zorgde dat de toch al niet zo soepele tred nog een tikkie stroever aanvoelde. Een blokkade die zelfs de uiterst bekwame fysio uit De Pijp niet had weten weg te draaien, duwen of mobiliseren. De rust werd bereikt met 0-0; Opperdoes droomde van lijfsbehoud.

In de tweede helft waren de verhoudingen op het veld meer in overeenstemming met de competitiestand. Het overwicht van de Amsterdammers leidde tot kleine kansjes die echter niet besteed bleken aan hun stramme spits. Een kwartier voor tijd oogde hij ronduit onbeholpen bij het controleren van een steekpass; ternauwernood op de been blijvend, maar niet bij machte om de aangesnelde linksback van zich af te houden. De uit de kluiten gewassen Opperdoezer verdediger belandde boven op zijn rug die zo hard dubbel klapte dat ze het in Medemblik hoorden kraken. Een kort oponthoud, een spons en een waterzak verder vervolgde de spits zijn tot dan toe moeizame wedstrijd om in de 82e en 87e minuut kalmpjes de 0-1 en de 0-2 aan te tekenen.

En zo vertrok de Amsterdamse colonne tevreden huiswaarts uit Opperdoes. Met drie punten, twee pond aardappelen en één vakkundig vrijgemaakte rug was het een prima oogst dit jaar.

Een Reactie op “EEN KRAKER TE OPPERDOES

  1. Wie is deze held? Zijn er beelden van? Ging ie in opperbeste stemming ook nog onder de does? Wij willen veel meer weten van deze kennelijk lokale cultfiguur!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s