AJAX WORDT VOLGEND JAAR KAMPIOEN

publieksspelerDit jaar waren er maar twee clubs die voor de titel gingen: Ajax en PSV. De andere clubs durfden die ambitie niet uit te spreken. In het geval van FC Twente is dit een verstandige keuze geweest want zij waren eigenlijk de eersten die afhaakten. In het geval van Feyenoord en Vitesse was het begrijpelijk, zij kwamen immers net (weer) kijken. Maar ook toen ze dichtbij de eerste plek stonden durfden ze in Rotterdam, de supporters en Willem van Hanegem uitgesloten, niet uit te spreken dat zij mee moesten doen om de titel. Want ambitie uitspreken is in Nederland dodelijk, je krijgt hem bij falen namelijk keihard terug. Vraag maar aan Dries Mertens.

Nu PSV schoon schip schijnt te gaan maken en dus een nieuwe elftal zal gaan samenstellen, is de kans groot dat zij dit als excuus gebruiken om niet mee te hoeven doen om het kampioenschap. Feyenoord zal wellicht enkele spelers verliezen en zeggen dat zij daarom niet mee hoeven doen om het kampioenschap. Vitesse zal de portemonnee weer wat verder opentrekken maar dan nog blijven zeggen dat zij Vitesse zijn en dat ze bij de top 5 willen eindigen. Conclusie: De kans is groot dat alleen Ajax volgend jaar echt voor het kampioenschap durft en zegt te gaan.

Een zeer begrijpelijke en terechte doelstelling. Al zullen ze in de rest van Nederland dan ongetwijfeld weer vinden dat ze arrogant zijn en wachten tot ze er in de eerste ronde van de Champions League uitvliegen. Achter de Amsterdammers zullen dezelfde ploegen als dit jaar strijden om deelname aan de voorronde van datzelfde miljoenenbal. Terwijl Feyenoord en Vitesse het materiaal, en inmiddels de ervaring hebben om voor het kampioenschap te gaan terwijl PSV ook niet zo veel slechter zal worden. Daarom Philip, Ronald en opvolger van Fred: Spreek die ambitie uit, want anders maak je het ze in Amsterdam wel heel makkelijk.

Het wapen van de kampioen van komend seizoen komt van http://ajax.startpagina.nl/

Een Reactie op “AJAX WORDT VOLGEND JAAR KAMPIOEN

  1. Ik héb wel eens interessanter stukjes gelezen…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s