MIKESNOEI.WAARBENJIJ.NU

cardoso

The_world_flag_2006

Nederlandse trainers in den vreemde, en dan bedoel ik ook echt vreemde, daar word ik altijd erg gelukkig van. Mannen van middelbare leeftijd met de uitstraling van een filiaalmedewerker bij de C1000 die het opeens in hun hoofd halen in het buitenland hun geluk te gaan beproeven. Clemens Westerhof, die overal in Afrika emplooi én liefde vond. Ernie Brandts die als laatste met het zwalkende NAC Europees voetbal haalde; het leverde hem een baan als ontwikkelingswerker in Rwanda en inmiddels is de Nederlander actief in Dar es Salaam. En ook Stanley Brard besloot onlangs het avontuur aan te gaan in een land dat niet snel zal voorkomen op de lijstjes met vakantiebestemmingen.

Bij Brard mag worden verwacht dat geld de grootste drijfveer is geweest voor een vertrek uit Nederland. Hoe hard de crisis in Europa ook moge zijn, ik kan me niet voorstellen dat in Kigali en Dar es Salaam het geld wel tegen de plinten klotst en dus moeten er andere beweegredenen worden gezocht. Clemens Westerhof was wellicht de man van ‘Grenzeloos Verliefd’, het NET5-programma over mannen en vrouwen die huis en haard verlaten voor een overzeese liefde. Dat dat regelmatig in een drama, is ook Westerhof niet vreemd. Ernie Brandts is de man die gedesillusioneerd door zo weinig respect van NAC-zijde op zoek gaat naar een nieuwe roeping en die vindt in het verzoenen van de Hutu’s en de Tutsi’s. Misschien zwerft er zelfs nog wel ergens Waarbenij.nu-profiel van hem rond.

Rucksack_Schweizer_Armee_1960er_a

Deze week verwelkomde het leger der overzeese Nederlandse voetbaltrainers een nieuwe gelovige in haar midden. Mike Snoei zag de afgelopen jaren aan de hand van Henk ten Cate al hoe het leven in Qatar en China er uit zag. De afgelopen weken keek de Rotterdammer al met enige jaloezie hoe zijn leermeester bij Sparta in alle rust toewerkte naar een pensioen op de stranden van Ibiza.  Dat wil ik ook, dacht Snoei, maar hoe doe je dat zonder noemenswaardig appeltje voor de dorst. Deze week werd duidelijk dat Mike Snoei volgend jaar aan de slag gaat bij Pune FC in  het westen van India. Toegegeven, het zijn niet de stranden van Ibiza, maar mocht het allemaal tegenvallen met die jonge talenten, dan kan hij nog altijd z’n backpack ombinden. www.mikesnoei.waarbenjij.nu is nog vrij. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s