DE CHARME VAN DE NACOMPETITIE

mrvoetblah

chornomorets
Stiekem zijn de playoffs voor de Eredivisie vele malen leuker dan het vergelijkbare eindspel omtrent de Europa League. Bij een fatsoenlijk toernooi hoort een behoorlijke prijs; een wisselbeker met grote oren of beter nog, promotie naar een hogere klasse. Wij kunnen ons echter niet voorstellen dat Luc Castaignos graag zijn vakantie vroegtijdig afbreekt om begin juli tegen FC Chornomorets Odesa te moeten aantreden. Nu zal FC Twente dit nog wel overleven, maar bij winst van FC Groningen of SC Heerenveen vrezen wij het ergste in Oekraïne of Slowakije.

Het is sowieso een gotspe dat de twee noordelijke clubs dit jaar nog meedoen om de prijzen. Het is dat de rest nog een tikkie slechter was, want anders hadden Marco van Basten en Robert Maaskant in maart al hun congé gekregen. Beide teams waren in de vroege lente nog allerminst gevrijwaard van degradatiezorgen en hanteerden een tactiek van vrouw-en-kinderen-eerst. Dat kan nog als je Maaskant(je) heet, maar bij San Marco denken wij toch aan wat subtielere tactieken. Kortom, echt serieus kunnen we de Europa League-playoffs niet nemen; dan maar focussen op de promotie-/degradatiestrijd.

Maar, laten we de charme van de nacompetitie onderin niet louter wijten aan de fletsheid van haar subtop-evenknie. De glans komt wel degelijk van de clubs zelf, en dan vooral de deelnemers uit de Jupiler League. Immers, De Graafschap, Go Ahead Eagles, FC Volendam en Sparta zijn clubs waar het pure voetbalhart sneller van gaat kloppen. Ga maar na, de supporters van De Graafschap werkten eigenhandig rasbestuurder Clemence Ross de deur uit, Go Ahead Eagles zweert bij haar stadionneke in de buurt, de palingboeren hebben cultheld Nicky Coster in de gelederen en Sparta heeft Wiljan Vloet. Kortom, liever een van deze vier ekte ekte clubs dan die toekomstige bestanddelen van FC Limburg. DRAN!

Advertenties

5 Reacties op “DE CHARME VAN DE NACOMPETITIE

 1. Pardon? Alsof het prachtige MVV geen mooie ouderwetse traditieclub is?

 2. Inderdaad Sander. Ik hoop dat een van die finales Go Ahead tegen MVV wordt. Dan komt er sowieso een mooie club bij in de eredivisie. In de andere helft zou De Graafschap – Sparta een mooi affiche zijn, maar gaat mijn voorkeur wel uit naar Sparta. Die club hoort ondanks Wiljan Vloet thuis in de eredivisie. Bijkomend voordeel is dat we dan Henk ten Cate kunnen horen zeggen, dat-ie Sparta gratis aan dit succes geholpen heeft. Hij hoeft er immers geen cent voor te hebben.

 3. Ik heb altijd wel een zwak voor De Graafschap, hoop dat die Roda JC weten uit te schakelen.

 4. Ik vond wel opvallend dat zelfs Dordrecht nog meedeed aan de eerste ronde. Vaker verliezen dan winnen en toch nog kans op promotie..

 5. De Graafschap-Sparta vind ik een puike wedstrijd.
  Die gun ik het beiden om terug te keren.
  De winnaar moet tegen Roda JC.
  Is te doen.
  De Limburgers mogen er uit van mij.
  Je moet tenslotte wel graag naar een ploeg kijken.
  De superboeren spelen altijd aanvallend voetbal maar worden ook ieder jaar weer teruggefloten.
  Paard achter de wagen spannen.
  Sparta is ook niet direct een handige ploeg.
  Die pendelen ook voortdurend op en neer.
  Daar zit geen continuïteit achter.
  De hier genoemd ploegen zie k liever dan Cambuur.
  Wat die in de eredivisie moeten zoeken.
  De nooduitgang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s