ALLEEN DE ZOMER VOORBIJ

publieksspelerBij veel oude voetbalclubs wordt ook aan cricket gedaan. Zeker de wat elitaire clubs als de GC & FC Olympia of HVV. Logischerwijs vormde cricket vroeger het zomertijdverdrijf voor veel voetballers. Op zich niet vreemd dat je in de zomer met je team een andere teamsport gaat doen. Een van de redenen om een teamsport te gaan doen is namelijk de gezelligheid van het sporten met anderen. Daarnaast is het makkelijker om een schuldige aan te wijzen als er nog anderen om je heen staan. In een maatschappij die zogenaamd steeds individueler wordt gaan voetballers dus eigenlijk keihard tegen de stroom in.

Maar nu is het zomerstop en van alle mensen waar ik mee voetbal(de) heb ik nog niemand horen zeggen dat nu eindelijk het cricketseizoen begon. Of dat hij zich er op verheugde om eindelijk weer eens een balletje te slaan op een honkbalveld. Het merendeel gaat hardlopen, wielrennen, tennissen of zelfs golfen. Weliswaar allemaal sporten die je met anderen kunt doen maar die in de basis toch voornamelijk op het individu zijn gericht. Competitie met jezelf, dat is toch eigenlijk wat een individuele sport is. Niemand om na afloop op af te reageren of de schuld te geven. Even iets heel anders.

En dat is eigenlijk best lekker. Even geen verplichte trainingstijden en –dagen. Gewoon sporten wanneer het jou het beste uitkomt. Geen gasten om je heen die er, in jouw ogen, niets van kunnen. Alleen jezelf. En dan die vrije zaterdagen. De eerste zaterdag vertel je tig keer hoe heerlijk het is dat je nu het hele weekend vrij bent. Heerlijk! Voor een maand of twee. Drie hooguit. Dan ben ik wel weer klaar met sporten alleen maar als hobby. Dan wil ik weer spelen om winst en verlies maar bovenal kijk ik dan weer uit naar de eerste training en de anderhalf uur dat je na afloop in de kleedkamer 3 maanden aan mooie verhalen moet inhalen. Want alleen sporten is leuk, maar haalt het niet bij teamsporten. Dat hadden ze bij die oude voetbalclubs al goed begrepen.

Remi vonden we, helemaal alleen, op Bol.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s