AS. VRIJDAG | Het Groot Dictee der Nederlandse Voetbaltaal

dicteeposters

Aanstaande vrijdag vindt het Soccer Rocker Literatuurfestival plaats in Amsterdam. Plek van handeling is de kantine van voetbalvereniging DVVA op Sportpark Drieburg. Naast bijdragen van literaire helden als Marcel van Roosmalen, Menno Pot, Sjoerd Mossou, Janneke van der Horst en Wiep Idzenga is ook de altijd aimabele David Endt vertegenwoordigd. Hij opent het Football Museum, een verzameling graffiti-beeltenissen van (inter)nationale voetballers in de kleedruimten van de club.

photo (5)

Der Rudi

Last but not least staan ook wij op het programma om een deel van ons vijfjarig feestprogramma uit te rollen. Met de eerste editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Voetbaltaal storten wij vijf lyrische zinnen, gecomponeerd door neerlandicus Walter Oussoren, over u uit. Dit doen wij uiteraard op de feestlocatie zelf, maar we willen ook de thuisblijvers de mogelijkheid geven om te participeren. Daarom vinden deze teletekst-supporters op vrijdagavond de zinnen in audio-format op onze twitter-feed.

Echter, wil je kans maken om de eerste niet-Vlaamse dicteewinnaar ooit te worden, zul je toch echt naar Amsterdam-Oost moeten afreizen. Aldaar zal een strikt no smartphone beleid gevoerd gaan worden. Eens  kijken wie zich dan de juiste schrijfwijze van BalázsDzsudzsák en Alex Czerniatynski nog kan onthouden.

Kaartjes voor het Soccer Rocker Literatuurfestival zijn te verkrijgen via e-mail.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s