CONSEQUENT OMGAAN MET FEESTBEDERVERS

kalusha

ZendenVolgens mij is er met het imago van Boudewijn Zenden niet zo veel mis. Altijd begeesterd, immer uitbundig. Leuk ventje. Als hij vroeger als voetballer een beetje doorsloeg, had dat hooguit een geflopte salto tot gevolg. Maar nu is Boudewijn Zenden trainer bij Chelsea. Trainers moeten vooral normaal doen, zo vinden wij. En inderdaad, hij was woensdag wel érg enthousiast en érg prominent in beeld. Als hij met een tamboerijn op het podium had gestaan met de Jostiband, had niemand erom gemaald. Maar Boudewijn Zenden vierde het winnen van de Europa League, onder het oog van 175 miljoen televisiekijkers. En dan ga je bij Voetbal International door de gehaktmolen. Ongepast en een behoorlijk nare houding, zo oordeelden de analytici. ‘Bolo’ was slechts een assistent-trainertje en had zijn plaats moeten kennen.

John Troost, mental coach van Anderlecht, gedroeg zich zondag tijdens de huldiging van Anderlecht alsof hij het klapvee bij Lingo stond op te warmen. En ook hij werd bedolven onder een lawine aan kritiek. Klaarblijkelijk mogen stafleden zich niet te nadrukkelijk profileren als er iets te vieren valt. Wij als publiek denken precies te weten hoe groot ieders aandeel in het succes is. En hoe kleiner dat aandeel, hoe bescheidener je je moet opstellen. Spelers mogen als losgeslagen wild over het veld stuiteren. Trainers/coaches moeten rustig in de middencirkel gaan staan en mogen respectvol klappen voor hun spelers. De materiaalman heeft een veldverbod en moet de champagne klaarzetten.

Ik persoonlijk begrijp de ophef niet zo. Vreugde om een kampioenschap of een beker mag wat mij betreft uitbundig geuit worden. Of het nu de topspits, de noeste linksback, de fysiotherapeut of de koffiejuffrouw betreft. Maar enfin, als we collectief een hekel hebben aan randfiguren die totaal misplaatst de show stelen tijdens een huldiging, laten we dan ook consequent zijn. Wat een eikel trouwens hè, die Josh Turnbull!

– De foto van een uitzinnige Zenden vonden we op Londen24.com

Advertenties

Een Reactie op “CONSEQUENT OMGAAN MET FEESTBEDERVERS

  1. Inderdaad, ik mag dat ventje nu al niet. Omhooggevallen verwend mannetje, dat is het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s