KEVIN STROOTMAN: ERVAREN CRISISBESTRIJDER

publieksspelerVandaag moet Cor Pot zijn definitieve selectie voor het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar inleveren bij de UEFA. Uiteraard dicht Nederland zichzelf weer grote kansen toe. Dit optimisme wordt voornamelijk gevoed doordat er zoveel A-internationals mee doen. Een groot gedeelte van de spelers die Cor Pot opriep, speelde al voor het grote Oranje van Louis van Gaal. Kevin Strootman speelde er zelfs al 18 en is reserve reserveaanvoerder. Je kunt je trouwens afvragen waarom je een derde aanvoerder benoemt. Ook al is Strootman inmiddels naar de tweede plek gestegen omdat de speelminuten van Dirk Kuijt bij Oranje almaar schaarser worden.

Het is natuurlijk wel lullig voor Bram Nuytinck. De hele kwalificatie ben je aanvoerder en op het moment dat je een prijs kunt ophalen, staat er opeens iemand anders. Heel professioneel schikt hij zich in zijn rol, maar hij baalt er ook van. Zelfde geldt voor Leroy Fer. Een jaar lang kwalificatiewedstrijdjes spelen op dinsdagavonden in stadions als De Geusselt en De Adelaarshorst en, nu die inzet bekroond en beloond kan worden, staan er opeens anderen op hun plek. Dat is topsport, maar ook erg frustrerend. En we hebben in Polen en Oekraïne gezien waar ontevreden wissels toe kunnen leiden.

Daarom is het briljant dat juist Kevin Strootman tot aanvoerder is benoemd. Want samen met Luuk de Jong is hij de enige die in 2012 aanwezig was op het voor Nederland zo desastreus verlopen EK. Kevin als nummer 17, Luuk als nummer 18. Hij had toen al wel een prominentere rol bij het grote Oranje en weet dus als geen ander hoe ontevreden teamgenoten de sfeer en dus de prestaties kunnen ondermijnen. Strootman kan dus als ervaringsdeskundige direct ingrijpen als iemand het groepsproces verstoort. Dat heeft Pot goed gezien en zo worden we met Kevin lachend Europees kampioen.

Advertenties

4 Reacties op “KEVIN STROOTMAN: ERVAREN CRISISBESTRIJDER

  1. Kleine correctie, Strootman heeft geen minuut gespeeld op het EK. Jetro Willems wel, maar die is dan weer niet geselecteerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s