VIJF JAAR VOETBLAH: TWO DOWN, ONE TO GO!

mrvoetblah
Even een kleine recap van het afgelopen SoccerRocker-weekend. Immers, op de vrij- en zaterdag gaven wij invulling aan twee van de drie festiviteiten ter ere van ons vijfjarig bestaan.

Over de vrijdag, het Literatuurfestival kunnen we helder zijn: het was geweldig! Verhalen over de verongelukte adelaar van Vitesse, de Maradoneske wereldgoal van Wanny van Gils en het onvermijdelijke ontslag van George Ogararu. Het fantastische Football Museum, geopend door een lyrische David Endt en de Hollandse voetbalhits van droogkloot Meindert Talma. Net voor de rust verzorgden wij de eerste editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Voetbaltaal die werd gewonnen door een schrijver: Arthur Huizinga. Met ‘maar’ 17 fouten onderscheidde hij zich nadrukkelijk van het falderappes in de zaal; de Balázs Dzsudzsák Wisselbokaal was zijn terechte prijs.
dictee
Op de zaterdag parkeerden wij een tentje naast het hoofdveld van SoccerRocker. Daarna gingen we natuurlijk eerst zelf voetballen, maar later plaatsten we een camera op een statief en vroegen bezoekers hun mooiste doelpunt ooit te omschrijven. Het resultaat van ‘Wereldgoal in de Kast’ wordt op dit moment ge-edit en zal binnenkort ons Youtube-kanaal gaan sieren. Dan kan er natuurlijk gestemd gaan worden op de mooiste van allemaal. Benieuwd of iemand Wanny van Gils naar de kroon kan steken.
WERELDGOAL
Maar hiermee zijn we allerminst klaar. Op 29 juni 2013 staat het sluitstuk van ons lustrum op de rol: de Avant Garde Cup. Oftewel, een voetbalexperiment met spelregelvernieuwing. Een onderzoek naar de onontdekte mogelijkheden van onze geliefde sport in de vorm van een toernooi. Met twee scheidsrechters per wedstrijd, intrappen in plaats van ingooien, de selfpass, doorlopend wisselen en  korte tijdstraffen. En waarschijnlijk halen we wat camera’s van stal om het effect van deze wijzigingen op het spel te registeren. Allemaal zodat u bij Modern Football op een gegeven moment niet meer denkt aan bodycheckende TD’s in Parijs of verkwistende oligarchen uit Monaco, maar aan een spectaculaire, rechtvaardige sport. Zie onder.

– de foto van mr. Voetblah met de stoere dame is van onze eigen SoccerRocker-propper en hoffotograaf Marcel Stephan, de grote man achter http://www.gogmeunited.nl/mix/2013/soccerrocker-2013

Advertenties

5 Reacties op “VIJF JAAR VOETBLAH: TWO DOWN, ONE TO GO!

  1. Het dictee DAT ipv DIE 🙂

  2. Mannen, ben zwaar onder de indruk van jullie originele initiatieven en de uitwerking daarvan. En als ik jullie al niet had gefeliciteerd met jullie 1e lustrum, dan alsnog bij deze van harte! Ben een trouwe en dankbare fan vanaf het eerste uur en geniet telkens weer van jullie behartigenswaardige bijdragen.

    Natuurlijk hebben jullie allemaal jullie verdiensten, maar zonder ook maar iemand tekort te willen doen, wil ik toch een extra blijk van waardering geven aan mr. Voetblah, de founding father en als ik het goed heb begrepen de drijvende kracht achter vele nieuwe initiatieven, zoals ook deze laatste jubileumactiviteiten. En dat allemaal kennelijk geheel onbezoldigd en in eigen vrije tijd. Chapeau!!

    Ofschoon jullie waarschijnlijk veel meer aandacht en waardering verdienen dan jullie genereren, moeten jullie je toch maar getroosten met de gedachte dat jullie er zijn voor de fijnproever en niet voor de grote massa. Ga zo door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s