POST VOOR FC GRONINGEN

publieksspeler“Wat zouden supporters van Veendam komend seizoen in hun weekend gaan doen? In hun eigen stadion kunnen ze geen voetbal meer kijken.”
“Het zijn voetballiefhebbers, dus die zullen wel graag een wedstrijdje willen zien.”
“Weet je wat? Laten we ze allemaal een brief sturen waarin we ze vertellen dat ze voor 2013/2014 een seizoenkaart kunnen kopen voor de thuiswedstrijden van FC Groningen.”
“Ja, wat een goed idee. Dan kunnen we in één klap een heleboel seizoenkaarthouders binnen halen.”

Ik stel me voor dat de vergadering waarin FC Groningen besloot om seizoenkaarthouders van SC Veendam aan te schrijven ongeveer zo verliep. Dat die supporters  dit een minder goed idee vonden, was te verwachten. Volgens Hans Nijland is dit maar een klein groepje. Helaas wel een klein groepje dat zich laat horen. Op zich is het plan commercieel gezien te begrijpen, het getuigt echter van weinig kennis van de mensen die je aanschrijft. Terwijl dat laatste binnen marketing en het ontplooien van commerciële activiteiten het belangrijkste is.

Nu kun je als marketeer je doelgroep een keer verkeerd inschatten. Meestal kost dat je baan doordat de resultaten tegenvallen. Maar de commerciële mensen van de Trots van het Noorden maakten een fout die, vanuit marketingperspectief, nog veel groter is. Ze begrijpen daar kennelijk niet dat mensen tegenwoordig zelf bepalen welke informatie ze willen ontvangen. Het bel-me-niet-register en de ja/nee-stickers komen niet zomaar ergens vandaan. Mensen zijn helemaal klaar met partijen die alleen maar informatie aan het zenden zijn zonder dat zij weten of de ontvanger hier behoefte aan heeft. En geloof me, die zit daar helemaal niet op te wachten.

Dachten ze bij Groningen dat supporters van Veendam achterlijk zijn? Die weten heus wel dat ze dertig kilometer verderop ook betaald voetbal spelen. Die hoef je daar geen brief voor te sturen. Men ging naar De Langeleegte voor Veendam, niet voor oogstrelend voetbal. Misschien moeten we FC Groningen daar allemaal ongevraagd maar een brief over schrijven.

Advertenties

Een Reactie op “POST VOOR FC GRONINGEN

  1. klopt blah… blah blah…. wat een onzin… altijd maar gezeik!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s