IS MESSI ONZEKER?

catalaanYou gotta be kidding me!! Dat was de eerste reactie die bij me naar boven kwam toen ik een glimp opving van De Vlo’s modellenfoto’s. fotos-campana-Messi-Dolce-Gabbana_OLEIMA20130529_0097_8Zou u niet weten wie De Vlo belichaamt en puur afgaan op het beeld dat de bewuste bijnaam oproept, dan denkt u vast niet direct aan een aantrekkelijke mannequin en aanverwante onderbroekreportages. Of iets dergelijks. Beseffende dat het hier gaat om de voetballer die op stilettohakken doorgewinterde profs nog doet ineenkrimpen tot weerloze F-pupillen, geef je ‘m toch het voordeel van twijfel. Dus scrollden we even door de foto’s.

De vraag is: wat zien we hier nu gebeuren? Is het een jongeman die volwassen wordt? Een uitzonderlijk goede voetballer die ongevoelig leek voor randzaken, maar nu toch zwicht uit ijdelheid? Een man die het beeld van dat twaalfjarige jochie dat nog steeds met de bal naar bed gaat wel beu is? Een, wel degelijk voor randzaken gevoelige, voetballer die dat altijd erg goed heeft weten te verbergen? Of gewoon een man die eindelijk eens zijn vergaarde befaamdheid benut en letterlijk in de etalage zet?

Daniel de ridderWat het antwoord ook moge zijn, het blijft een apart gezicht. Jaren terug had Daniël de Ridder een soortgelijke reportage in een Nederlands mannen-/modeblad en herinner ik me dat hij, op de vraag welk deel van zijn lichaam hij als zijn mooiste bezit beschouwde, een antwoord gaf van de volgende strekking: “De streepjes die van mijn heupen, de buikspieren accentuerend, schuin naar beneden lopen.” Sindsdien heb ik niet alleen moeite met het serieus nemen van Daniël de Ridder, maar met iedereen die zich zodanig op de foto laat zetten.

Dat gezegd hebbende is het niet verstandig overhaaste conclusies te trekken. Het voetbalminnende deel van de wereldbevolking was niet perse naïef door te denken dat de beste voetballer van de wereld de godganse dag een voetbal en een netje op zijn netvlies heeft staan. Dat het tegendeel waar is, is geenszins erg of een teleurstelling. Laat het alleen niet doorslaan naar het gevoel dat me bekruipt bij voetballende etalagepoppen als Christiano en Becks. Een gevoel dat voetbal slechts een instrument is voor het daadwerkelijke doel: persoonsverheerlijking. En laten we wel wezen, diep in zijn hart weet Messi ook dat dit niet zijn terrein is. Christiano en David hebben de looks, Leo niet echt. Wat wil hij hiermee in hemelsnaam bewijzen of compenseren?

– De foto van De Vlo vonden we op www.101greatgoals.com  

– Zeemeerman Daniël troffen we aan op http://jackie-fitties.blogspot.nl

Advertenties

Een Reactie op “IS MESSI ONZEKER?

  1. Mooi getroffen! Dit is het begin van het einde tijdperk Messi, wat ik je brom! Door de al maanden rondzoemende komst van circusact Neymar is Leo niet alleen in zijn kuif gepikt, maar heeft dus gemeend ook een stijlicoon te moeten creëren. Er niet van doordrongen zijnde dat ie in al zijn ogenschijnlijke eenvoud en naïviteit al een stijlicoon op zich en vooral een lichtend voorbeeld voor alle hunkerende voetballertjes en ware liefhebbers was.

    Het binnenhalen van Neymar is een typische faux pas van een club die een succesvolle periode achter de rug heeft en dit geforceerd probeert te herhalen. Het voorheen zo vruchtbare, dus enige tijd vergende beleid wordt verlaten onder druk van het tegenvallende resultaat. Voorbeelden te over. Messi en Neymar op één schip, de breuk is slechts een kwestie van tijd.

    Tenzij een trainer met persoonlijkheid Neymar zijn overbodige trucs en tricks afleert en functionaliteit aanleert.. Alleen dan kan zou de Braziliaan als de ideale bliksemafleider van Messi kunnen fungeren en kan Leo zich weer richten op de enige catwalk waarop hij floreert: het voetbalveld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s