VAN PERSIE IS EEN POOL, SNEIJDER EEN DIK WIJF

kalusha

In mijn sportschool kijk ik altijd met verwondering naar de (pardon my french) dikke wijven. Tergend langzaam en met zichtbare tegenzin houden ze een hometrainer in beweging, terwijl ze de handjes vrij houden om te kunnen whatsappen. Nog leuker is het wanneer ze met z’n tweeën zijn. De fietstrappers blijven in dat geval onaangeroerd. Beide dames zitten in amazonezit op  de hometrainer, zodat ze rustig kunnen keuvelen over de lekkerste brownierecepten of het feit dat de weegschaal altijd een paar kilo te veel aangeeft. Na een klein half uurtje brallen ze een soort van ‘pfff, ik ben kapot!’ en zetten ze voet naar de nabije snackbar. Ze hebben immers flink gesport, die kipcorn is meer dan verdiend.

PoolIn de andere hoek van de sportschool staan potige Polen, getooid in van die zwartlederen gewichthefriemen. Schilderen en stuccen is hun werk, fitness hun passie. Met een ferm ‘Chodź, pięć razy!’ dwingen ze elkaar tot een uiterste krachtinspanning. Tussendoor worden zuigtabletten van hertengewei afgeblust met een proteïneshake. De Poolse torso’s, met de omvang van een driezitsbank, verraden een pure toewijding aan de sport. En direct na het sporten naar bed, want morgenvroeg klimmen ze om zes uur alweer op de bouwsteiger.

In VI las ik deze week de rubriek Voetbalfocus, waarbij ik direct aan mijn sportschool moest denken. Links zag ik een foto van Wesley Sneijder in een glitterpakje op één of ander kakkineus avondje met kleffe figuren als Ali B, Patty Brard en Mari van de Ven. Rechts van hem een foto van Robin van Persie op een voetbalveld, tijdens het Robin van Persie Tournament. De Rotterdammer is 29 en schoot Manchester United hoogstpersoonlijk naar het kampioenschap van Engeland. Sneijder is een jaartje jonger, maar kon amper de 90 minuten volmaken in een B-competitie. In leeftijd, talent en achtergrond verschillen beide spelers niet zo veel. Toch is Van Persie een wereldtopper en noemen we Sneijder uitgerangeerd. Toewijding aan de sport, dáár ligt de crux. Sneijder is een dik wijf, Van Persie is een Pool.

Maar hopelijk heb ik het mis. Gisteren gonsde het gerucht dat Mourinho Sneijder naar Chelsea wil halen. Een topclub in een topcompetitie. Voor Sneijder de perfecte kans om te laten zien dat hij toch Pools bloed heeft. 

– De potige Pool vonden we op Tumblr.com.

Advertenties

Een Reactie op “VAN PERSIE IS EEN POOL, SNEIJDER EEN DIK WIJF

  1. ‘Tussendoor worden zuigtabletten van hertengewei afgeblust met een proteïneshake’. Schitterend! Iedereen die weleens een sportschool frequenteert, zal vele herkenningspunten lezen in deze briljante column.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s