HERACLES: PRIMA CLUB VOOR EEN TAAKSTRAF

kalusha

Heracles Almelo maakte de laatste jaren naam als springplank naar de (sub)top. Gonzalo Garcia-Garcia, Ragnar Klavan, Bas Dost, Samuel Armenteros, Willy Overtoom; stuk voor stuk gingen ze na een paar seizoenen in Almelo een stapje hogerop. “Het hoort erbij dat er af en toe spelers vertrekken, daar raken we niet van in paniek. Wij zijn en blijven een opleidingsclub”, zo verklaart algemeen directeur Nico-Jan Hoogma de jaarlijkse uitstroom van de beste spelers. Opleidingsclub? Je reinste quatsch! Volgens mij heeft hun vertrek een andere oorzaak. Een ernstige oorzaak.

Heracles

“Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen: in Almelo is altijd wat te doen.” Met dit burleske grapje legde Herman Finkers in 1987 de vinger op de zere plek: in Almelo hangt nog minder sfeer dan op een polikliniek. Dat zie je terug in het Polman stadion. “Het gebeurt bij Heracles weleens dat we iemands autosleutels afpakken en de auto mijlenver weg zetten. Ook bij Kwame Quansah, die heeft toen een tijdje moeten zoeken. Uiteindelijk heeft hij hem gevonden”, aldus spits Geoffrey Castillion. Eerder vond voorzitter Jan Smit zijn wagen terug in één van de goals op het hoofdveld. Treurige humor. Komt nog bij dat dit de geintjes zijn waarmee de Almeloërs naar buiten durven te treden. Dat wil dus zeggen dat het gros van de grappen nóg slechter is. Dieptepunt was het Haasje van Reekers in 2010. Een geintje dat doorgaans in de bovenbouw van de basisschool al als ‘te kinderachtig’ wordt afschreven, maar waaraan in Almelo nog altijd met een schaterlach wordt teruggedacht.

Heracles2

Heracles Almelo klopt zichzelf graag op de borst en noemt zich een opleidingsinstituut. Prima, Nico-Jan. Maar volgens mij werden Dost, Armenteros en al die anderen gedreven door een onverwoestbare intrinsieke motivatie: zo snel mogelijk wegwezen uit dit godvergeten humorloze gehucht. Eén, hooguit twee seizoentjes werken als een galeislaaf en hopen op een subtoppertje. Na een paar jaar Heracles Almelo ga je de ‘gewone maatschappij’ (lees: alles buiten Almelo) pas echt waarderen. Nu ik er zo over nadenk… Is het een idee om veroordeelden met een taakstraf naar het Polman Stadion te sturen?

Jan Smit haalt in zijn presentaties nog regelmatig de schalkse Almelose humor aan. “Kijk, daar stond mijn wagen pardoes in het doel.” Bron: Facebook.com/Voetbalhumor

– Het Haasje van Reekers komt van AD.nl. 

Advertenties

2 Reacties op “HERACLES: PRIMA CLUB VOOR EEN TAAKSTRAF

 1. Hahaha hilarisch en zeer herkenbaar als zijnde een rasechte tukker. Almelo tellen we dan ook niet mee in t twenteland 😉

 2. Is het echt zo’ramp bij Heracles?
  Zo heb ik er nog nooit tegenaan gekeken.
  Dat Heracles een fletse club was, is duidelijk
  Dat er af en toe een paar TOPPERS doorstromen heb je overal.
  Maar Dost maakt het in Duitsland ook niet echt.
  Coach Bosch wil ons doen geloven dat de zwartwitten toch hard aan de weg timmeren.
  Dat Heracles een mikpunt van spotternij is, vind ik niet gek.
  Je moet je ook een beetje normaal gedragen in het profmetier en niet van alles roepen.
  Ik ga deze club de komende competitie eens beter volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s