ALLE AMATEURVOETBALLERS ACHTER ACHILLES!

mrvoetblah
Het is natuurlijk erg treurig dat ons de laatste jaren wat roemruchte voetbalverenigingen zijn ontvallen. Het HFC Haarlem van Abe, het RBC Roosendaal van Henk Vos en het SC Veendam van Angelo Cijntje. Stuk voor stuk grote aderlatingen voor het gemiddelde eerlijke voetbalhart. Maar daar waar de eerste twee clubs pruttelend doorstartten in de Derde en Vijfde Klasse van het amateurvoetbal, kreeg Veendam het bijna voor elkaar om in de Hoofdklasse te remonteren. En dat had zo maar kunnen betekenen dat de Langeleegte na twee jaar gewoon weer in het teken zou staan van een reeks voetbalpotjes voor het betaalde echie.

De kleurige keerzijde van deze verdwijners is bovendien de smetteloze verschijning van Achilles’29 in de Jupiler League. De eerste echte amateurclub die als gevolg van een kampioenschap weet door te stoten tot de elite van het vaderlandse voetbal… een uniek moment in de Nederlandse voetbalhistorie! En ja, die nederlaag tegen Katwijk is een smetje, maar laten we niet teveel gaan muggenziften. Wij amateurvoetballers moeten hartstikke trots zijn op ‘onze’ representant. Achilles’29 is de durfal die het doet; de voorloper die het lef heeft om te kijken waar het schip strandt. En dat moet beloond worden, amateurvoetballers van Nederland!

groesbeek
We kunnen ze natuurlijk van een afstandje volgen als de eerste de beste teletekstsupporter of Livescore-refresher. Maar dan voelen ze niet dat het hele amateurvoetbal achter ze staat. Dussss… get up, get out and do something! Prik nu al een speelavond in het competitieprogramma van de Jupiler League, start die Whatsapp-group en mobiliseer je teamgenoten. Pak die Intercity naar Nijmegen, bliep die OV-Chipkaart in Lijn 5 en stap uit bij de Oude Molen. Stiefel een kwartiertje naar Sportpark De Heikant en hang dat spandoek op, in de hekken: ALLE AMATEURVOETBALLERS ACHTER ACHILLES!

Advertenties

8 Reacties op “ALLE AMATEURVOETBALLERS ACHTER ACHILLES!

 1. mooi stukje
  alleen er staat een flinke fout in
  Veendam maakt hoe triest het ook is. geen doorstart in de hoofdklasse

 2. Groes-Beek! Hoo-Li-Gans! klinkt bijna net zo lekker als de rotterdamse variant. Net ff ver weg, ik ga denk voor een uitwedstrijdje, trein-combi naar sittard!

 3. Helemaal mee eens ! Echter Mr.Voetblah, een terechtwijzing mijnerzijds. SC Veendam maakt definitief geen doorstart in de Hoofdklasse.

 4. Doorstroming is prima,maar dan net als in andere landen,zonder regels en eisen,als je promoveerd zie je maar hoe je het oplost/red zowel financieel als personeel of stadioneisen,maar niet met een zak geld om je belastingschulden mee te betalen(net als Achilles)

  • Ook in andere landen worden er regels en eisen gesteld om op een bepaald niveau te mogen voetballen. Zo ben je in Engeland verplicht om een x-aantal zitplaatsen rond het veld te hebben (ik geloof 150 of 200), op het moment dat je naar de conference north of zuid promoveert, da’s het 6e niveau. Het verschil met Nederland zit hem erin dat daar wel gekeken wordt, naar wat mogelijk is, en worden clubs niet tot in verregaand detail vertelt hoe ze zich aan eisen moeten houden.

   De fout die de KNVB maakt, is dat ze zich te groot wanen. Ze willen koste wat kost 2 fullprof divisies hebben, terwijl dit gewoon niet haalbaar is. Dat was het 10 jaar geleden al niet, en nu al helemaal niet. De licentie-eisen moeten zich tot (financiële en fysieke) veiligheid beperken, en niet doorslaan naar bedrijfsvoering van clubs. Op het moment dat jij jaar op jaar merkt dat er 10-15 clubs zijn die moeite hebben om hun personeel te betalen, en je wil dan nog volhouden dat de clubs in de eredivisie en jupiler league minimaal 16 fullprofs onder contract hebben staan, dan ben je niet bezig met behoud van financiële veiligheid, maar met bedrijfsvoering. Als dit inhoudt dat er een hoop clubs overstappen naar semi-professionalisme, dan komen die clubs zichzelf tegen, omdat ze dan sportief gezien achterop zullen raken. Maar waarschijnlijk is dat dan de enige of makkelijkste reden om ‘in leven’ te blijven, want de huidige prof-teams zullen heus niet voor hun lol van professionalisme naar semi-professionalisme overgaan.

   De KNVB is er om de voetbalsport te faciliteren, niet om de sport te dirigeren.

 5. Aaah dus zo willen ze aan die 2000 supporters gaan komen… door te hopen dat alle amateurs komen kijken… gun het ze van harte maar ga niet naast je schoenen lopen door te roepen dat ze op dit moment gemiddeld 1000 toeschouwers trekken en volgend jaar het dubbele willen, er komen er misschien net 300, alleen in de groesbeekse derby komen ze misschien net aan die 1000 en dan zie je meestal toch net wat meer mensen die de tegenstander komen supporten.

  Herman wat betreft die zak geld ben ik het helemaal met je eens zeker aangezien de kampioen van 2016 die denk ik ook niet meekrijgt bij hun verplichte promotie! (Die belastingschuld is echter al grotendeels betaald door wat financiele hulp van een sponsor)
  Die andere eisen hadden ze niet speciaal voor achilles aan moeten passen, die hadden 2 jaar terug al aangepast moeten zijn, dan had je die 4 bovenstaande ‘roemruchte’ clubs nog gehad!

  Ik ben heel benieuwd hoe het uit gaat pakken voor ze, want ik hoor vooral de positieve dingen, maar er zijn genoeg punten die ze geld gaan kosten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s