DE KICKSEN VAN DAVY EN ARNE

catalaan
Davy_de_Fauw.3483bb_640_480_wh_defaultDavy De fauw (écht met kleine ‘f’) geeft zijn voetbalschoenen weg. De fauw is zo’n voetballer die je eigenlijk al vergeten bent voordat ie daadwerkelijk gestopt is. Je zou hem haast adviseren zijn voetbalschoenen netjes op een vindbare plek op te bergen, in plaats van deze zomaar weg te geven. Als een soort bewijsmateriaal voor zijn kleinkinderen bijvoorbeeld. Toch is Davy afgelopen jaar, weliswaar door voetbalkrant.com, tot beste speler van de Belgische competitie verkozen. De rechtsback van Zulte Waregem geniet derhalve op het moment van een welverdiende vakantie in de Verenigde Staten.

Een paar seizoenen terug voetbalde ik een jaar lang op de kicksen van Arne Slot.slot Of het ook daadwerkelijk zijn voetbalschoenen waren weet ik niet helemaal zeker; ik kreeg het paar van collega scribent Allard Ganzenhoef in mijn handen gedrukt en moest zijn woord maar voor waarheid aannemen. Niet dat ik eraan twijfelde, maar in de kleedkamer verhaalt het toch net wat lekker als je ze gewoon uit eerste hand hebt ontvangen. Het waren zwarte Lotto’s: een combinatie van vaste en schroefnoppen, half maatje te groot en behoorlijk gedateerd. Zeg maar gerust lelijk eigenlijk. Waarom ik ze aan bleef doen is me nog steeds een raadsel. Ze zaten niet eens echt fijn.

Voor het gemak heeft Davy zijn blauw roze adidasjes voorzien van zijn handtekening. Opdat de winnaar van de betreffende prijsvraag niet vergeet van wie ze oorspronkelijk waren. Op de zwarte voetbalschoenen van Arne had een handtekening weinig zin. Dat zou men toch niet zien. Arne werd in zijn voetballoopbaan twee keer kampioen van de Nederlandse Eerste Divisie, maar mocht zoals in tegenstelling tot Davy (met Zulte Waregem) afgelopen jaar, nooit ruiken aan een nationaal kampioenschap.

727-Nike-bal_met_schoen_1 Toch zou de voetballiefhebber, al zou hij tot een keuze worden gedwongen, kiezen voor de kicksen van Arne Slot. Arne toonde aan dat materiaal ondergeschikt is aan talent. Voor Davy hopen we dat de Nikes en Adidassen van deze wereld nog een hoop investeren in research and development.

– Davy vonden we op www.rodajcfans.nl

– Arne lacht ons tegemoet vanaf www.salandmagazine.nl

– De schoen met bal komt van www.senioren.voetbal.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s