LIVE LIVE LIVE NIGERIA-SPANJE

Schermafbeelding 2013-02-03 om 19.14.17

22.49 De vierde man wil z’n onkostenvergoeding waar maken en trekt drie minuten bij. Spanje gelooft het wel, Nigeria nog meer en Theo het meest. Houdoe en bedankt daarom voor de aandacht. Tot een volgende keer!

22.47 Alba maakt 0.3.

22.42 De KNVB is ook lekker bezig.

22.38 De overbodige wedstrijd in het overbodige toernooi is nog saai geworden ook. Het publiek trekt z’n conclusies en maakt er voor zichzelf maar een feestje van. Sfeer!

22.32 Ondertussen gedraagt Ajax zich op de spelersmarkt als een tweedehandsauto(ver)koper. De rotzooi wordt gedumpt zonder zich zorgen te maken over de imagoschade (voor de opleiding) terwijl kwaliteitsinvesteringen afketsen door een benepen kruideniersmentaliteit. Als dat maar goed blijft gaan in Mokum.

22.26 Bier en tieten mensen. Daar is deze voetbalzomer voor bedoeld.

22.22 2-0 Torres.

22.16 In de week dat de Griekse publieke omroep vanwege verspilling werd gesloten, zond NL3 Nigeria-Tahiti live uit. Zo werd eigenhandig prachtige munitie aangereikt  aan Wilderiaanse types die het mediapark op willen schonen.

22.16 Van serieuze info over de wedstrijd blijft u hier verstoken. Of toch. Vooruit, eentje dan. Torres komt voor Soldado.

22.11 Het is de verjaardag der autonomen vandaag. Patrick Vieira, Zinedine Zidane en Roelof Luinge bliezen al kaarsjes uit. Van harte dus. Felicitaties zijn er ook voor Michelle Jenneke.

22.06 We spelen weer.

21.59 Vandaag is de sterfdag van Titus Flavius Vespasianus, Romeins keizer van 69 tot 79 NC. Na de spilzieke grillen van met name Nero, Otho en Vitellius had het Rijk voor zijn tijd behoorlijk ingeteerd op haar middelen. Vespasianus – soldaat en man van het volk – deed zuinig aan na zijn aantreden en gaf het Rijk zo weer een solide basis. Hij zou daarmee als sprekend voorbeeld kunnen gelden voor de Braziliaanse machthebbers van nu, met hun exorbitante uitgaven aan megalomane voetbalstadions. Zij zullen hierbij echter wijzen op het grootste – en in hindsight geslaagd te noemen – prestigeproject van Vespasianus: het Colosseum in Rome.

21.48 Rust.

21.46 Over de Deventer Eagles gesproken. Wanneer kroont Bert van Marwijk zich tot superheld door het trainersschap van Go Ahead te aanvaarden?

21.42 Tijd voor het NL-item van de dag. Speelstad Fortaleza werd in 1649 gesticht door de West Indische Compagnie. Na een Portugese verovering en grootschalige katoen- en koffiebonenexport is het met 2,5 miljoen inwoners uitgegroeid tot de 5e stad van Brazilie. Oud-AZ spits Ari staat er in het geboorteregister.

21.36 Als zoon van een tribale koning uit de regio Idimu speelde 70-voudig Super Eagle Rufai o.a. voor G0 Ahead Eagles. In 2003 vestigde hij zich in Spanje alwaar hij inmiddels eigenaar is van een keepersschool. Waarvan akte.

21.34 Het is ondertussen een snelwegvoetbalwedstrijd. Kansen zijn er over en weer maar het is van een matig niveau.

21.28 De door Koning Voetbal gedrogeerde geest bewegen we hier tot helderheid. Zo vraagt Theo zich af: welke afslag heeft het leven eigenlijk genomen met Peter Rufai?

21.25 Anchor Jack van Gelder weet het. Commentator Jeroen Elshof weet het. En mensen, ook u weet het. In een oneven jaar zijn dit de weken om andere dingen te doen dan voetbal kijken. Lees een boek, ga op een terras zitten, ga naar toneel, de film desnoods, maak een worteltjestaart of leer een nieuwe taal. Alles behalve dit contractueel verplichte geneuzel.

21.18 En terecht. De Confederations Cup is een sneu gedrocht dat de voetballiefhebber als relevant door de strot wordt geduwd. Dat is het niet. Het is vooral een dikke middelvinger naar een overvolle voetbalkalender waardoor we bij het WK straks met vermoeide – of zelfs geblesseerde – spelers opgescheept zitten.

21.14 Kansen te over aan beide kanten. Gezien de manier van verdedigen door de teams, boeit het toernooi de spelers ook niet al te veel.

21.09 Scheids van dienst is Jorge Aguilar uit El Salvador, land met een van de hoogste moordcijfers ter wereld (65 op 100.000 tegen bijv. West-Europa 1,5 op 100.000). Of een leidsman hiervandaan de aangewezen persoon is om de orde op het veld te bewaken is twijfelachtig.  

21.05 De weetjes: in de Confederations Cup treden de kampioenen van zes overkoepelende continentale bonden incluis wereldkampioen en thuisland aan. Sinds 1992 en altijd een jaar voor het WK, als een soort generale repetitie.

21.03 Met meteen kansen voor Iniesta en Brown en een doelpunt van Alba: 1-0.

21.00 We rollen!

20.54 Den opstellingen:

Spanje: Valdes, Arbeloa, Ramos, Pique, Alba, Busquets, Xavi, Fabregas, Iniesta, Soldado, Pedro
Nigeria: Enyeama, Ambrose, Omeruo, Oboabona, Echiejile, Mikel, Ogude, Mba, Ideye, Akpala, Musa

20.50 De Confederations Cup. Een gehyped en zielloos toernooi met een wedstrijd waarvan de uitslag al vast staat. Zo veel overbodigheid, daar zet Theo op een regenachtige zondagavond graag z’n tanden in. Namens de gehele redactie hier, veel plezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s