ONDERTUSSEN BIJ DE AMATEURS

mrvoetblahAfgezien van het commerciële gedrocht van de Confederations Cup en de bijbehorende Braziliaanse protesten van onder meer Romário de Souza Faria, zitten we in de meest voetballuwe periode van het jaar. Zo zoetjes aan zijn de profs aan het opstarten om de vakantievetjes er af te trainen en handjes te schudden met de nieuwe linkshalf. Ondertussen draait de transfertombola op volle toeren: Go Ahead heeft een fonkelnieuwe trainer (Booy),  PSV een kakelverse  spits (Paal). Tot zover onze berichtgeving daarover.

fietsenMaar wat doen onze lieve vrienden van de amateurs ondertussen? Liggen ze lekker op het strand met moeder de vrouw die eindelijk wat recht heeft op de zo gewenste lange voetballoze weekends? Stappen ze op de wielrenfiets voor een rondje Waterland, Peel of De Deelen? Ongetwijfeld. Maar ondertussen doen ze hun best om zo goed mogelijk profvoetballertje te spelen. Onderhandelen met Club X over een tankpas en schermen met de vermeende interesse van Club Y waar de wedstrijdpremies veel hoger liggen. Uitspraken over ‘ambities die aansluiten’ bij Club A; een schop na geven richting Club B die ‘haar afspraken niet nakwam’. En de overschrijvingsdatum die nadert, wordt door de regionale voetbalmedia zonder blikken of blozen omgedoopt tot transferdeadline. Zodat de jochies  het nog geloven ook.

veenscheboysEn waar houdt de KNVB zich mee bezig in deze stille tijden? Zijn zij zich aan het bezinnen op anti-agressiemaatregelen om herhaling van het puinseizoen 2012/2013 te voorkomen? Druk bezig met de lobby richting FIFA om met spelregelvernieuwing te mogen experimenteren? We hopen het hopen. Maar ze zijn bovenal bezig met het verwerken van alle bovengenoemde clubsubstituties en het vormen van de indelingen voor het komend seizoen. Dat dit een fikse puzzel is waar menig rekenmeester over zal struikelen, bewijst de praktijk.  Zo vergaten de Zeister heren aanvankelijk om tweedeklasser Veensche Boys in te delen. En zo belandden de Amsterdamse eersteklassers Swift en WVHEDW in district West II, de regio Rotterdam/Den Haag. Met het kopieergedrag van de amateurvoetballerij in het achterhoofd, vragen wij ons af of dit wel zo’n jofele beslissing is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s