EINDELIJK!! BERRY VAN AERLE OP TWITTER

kalusha

Het was vermoedelijk een geagiteerd gesprek, gisteren in een Helmondse twee-onder-een-kapwoning. Hij: “Godverdomme, die kutjournalisten. Iedereen besteedt deze week aandacht aan ons gouden elftal van het EK’88, omdat ’t precies 25 jaar geleden is.” Zij: “Wat is daar dan zo kut aan, Berry?” Hij: “Dat godverdomme iedere speler geïnterviewd wordt. Ruud, Marco, Gerald… Zelfs Sjakie Troost, terwijl die bosneuker geen minuut op het veld stond. Ik speelde godverdomme alles, iedere seconde. Maar denk je dat iemand ook maar een ietsepietsie interesse heeft in Berry van Aerle? Welnee! Stelletje randmongolen.” Zij: “Misschien ben je een beetje van de radar verdwenen, Ber. Laat eens wat vaker van je horen, dan komt die erkenning vanzelf.” En zo geschiedde…

Berry25 juni 2013 is een historische dag. Exact 25 jaar na de EK-winst van ’88 meldt Berry van Aerle zich op Twitter. Met een weifelend ‘Twitter aan het testen met @roycovic #psv’ presenteert hij zich aan zijn schare volgers. Zijn fanbase ondergaat direct een groeispurt waar Dries Mertens een moord voor zou doen, want rond 17 uur heeft Berry al duizend volgers. Zelf is hij uiterst voorzichtig met de Follow-knop. Slechts twaalf personen vindt de oud-postbode interessant genoeg, onder wie zijn zoon Len en oud-ploeggenoot Ronald Koeman. Ook niet onbelangrijk: Berry mengt zich meteen in de crème de la crème van Bekend Nederland. Bas Muijs: “@BVanaerle Berry, van harte met je jubileum!” Berry van Aerle: “@Basmuijs dank je bas”. Echte helden voeren nu eenmaal geen lange conversaties.

Ruud Gullits (@GullitR) laatste tweet was een filmpje van een bejaarde die een balletje hooghoudt, John van ’t Schip (@johnvantschip7) zit vooral in het Spaans te lullen en Wim Kieft (@WimKieftNL) neemt Twitter net zo serieus als zijn voetbalcarrière. Met dergelijk povere concurrentie zit Berry van Aerle gebakken. De titel ‘Meest populaire EK’88-twitteraar’ is voor een grijpstuiver op te halen. Grijp je kans Berry, opdat je eindelijk de erkenning krijgt die je verdient!

– Deze 25 jaar oude prent van Berry vonden we op PSV.nl. 

2 Reacties op “EINDELIJK!! BERRY VAN AERLE OP TWITTER

  1. Nou, gisteren werd Berry door Jan van Halst nog geprezen als een moderne vleugelverdediger avant la lettre (en da’s geen Hellimonds..). Misschien wel beter dan Dani Alves. Ik bedoel maar..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s