HET KLEEDKAMERPACT VAN REAL SOCIEDAD

cardoso

Real Sociedad was afgelopen seizoen de verrassende nummer vier in de Primera División en maakt dus kans om komende zomer een plek in de Champions League veilig te stellen. Daarvoor heeft het nog wel wat hobbels te nemen – misschien wel PSV – en dus besloten de spelers de koppen bij elkaar te steken. “Heren, als we komend seizoen een beetje aardig voor de dag willen komen is het zaak dat we compleet blijven,” sprak aanvoerder Xabi Prieto plechtig. “Zet je transferwensen dus even in de koelkast, we gaan er samen een heel mooi jaar in het Kampioenenbal van maken!” Het Kleedkamerpact van Sociedad was geboren.

Kleedkamer

Een kleedkamerpact, het lijkt een vage herinnering uit vervlogen voetbaltijden. Tijden dat voetbalteams nog vriendengroepen waren. Tijden waarin het belang van de club, het team, alle andere zaken ondergeschikt maakte. Afgelopen week las ik ‘I am the secret footballer’, dat een vrij ontnuchterend beeld geeft van de hedendaagse kleedkamer. Dan kun je nog zo’n goede aanvoerder zijn, als de grillige linksbuiten aast op een miljoenentransfer en de vedette op retour nog eens naar z’n zaakwaarnemer kijkt voor een laatste klapper, dan is een kleedkamerpact verder weg dan ooit.

Xabi Prieto heeft zich dan ook zorgen te maken om Asier Illarramendi. De 23-jarige middenvelder was één van de architecten van het succesvolle Spaanse jeugdelftal en afgelopen seizoen ook onmisbaar in Sociedad. In Spanje betekent dat al gauw dat dan de Koninklijke broer op bezoek komt en in dit geval 30 miljoen op tafel legt. “De ideale aanvoerder kan zijn ploegmaten uitschelden, het niet eens zijn met de trainer en toch een perfecte relatie onderhouden met elk van hen, dankzij het respect dat hij afgedwongen heeft,” stelt The Secret Footballer. Xabi Prieto ondergaat deze zomer de lakmoesproef of hij zoveel respect in de kleedkamer heeft afgedwongen.

1 augustus 2013: “Hoi Xabi, met mij, Asier. Hé, even over dat Kleedkamerpact. Is dat niet een beetje ouderwets?”

Advertenties

2 Reacties op “HET KLEEDKAMERPACT VAN REAL SOCIEDAD

  1. Eenzelfde pact werd ooit in de kleedkamer van Sampdoria gesloten. Wat volgde was een schitterende droom die door Ronald Koeman aan flarden werd geschoten op Wembley…

  2. Real Madrid heeft al een rugnummer voor hem gereserveerd (las ik toevallig vanochtend in een Spaanse krant). Ik ben benieuwd. Mogen wonen en werken in een van de mooiste steden ter wereld is ook wat waard. En dan bedoel ik niet Madrid…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s