RODA JC IS EEN DROOMCLUB VOOR ANOUAR KALI

kalusha

’s Werelds gelukkigste man van dit moment luistert ongetwijfeld naar de naam Anouar Kali. De Utrechter werd het afgelopen half jaar gelinkt aan Anderlecht en Ajax, maar de Belgen vonden de opleidingssom ‘niet voor de poes’ en Ajax bleek helemaal niet geïnteresseerd. Omdat hij bij FC Utrecht slechts kon bijtekenen voor een hongerloontje van tweeënhalve ton per jaar, kon de arme Kali niet anders dan op zoek gaan naar een nieuwe club. De Marokkaanse Nederlander toonde zich strijdbaar: “De stap hogerop wil ik absoluut maken.” Een tijdje bleef het akelig stil rondom Anouar Kali. En toen kwam dat ene telefoontje…

KaliTegen bepaalde clubs zeg je gewoon geen nee. Ajax heeft dat. Barcelona en Manchester United ook. Voor Anouar Kali heeft Roda JC diezelfde prestige. Alle puzzelstukjes vallen simpelweg in elkaar. Eindelijk die droomclub. Kali heeft straks de eer op een middenveld te staan met geweldenaren als Mitchell Donald en Mark-Jan Fledderus. De kleine Kali moet even op zijn rug gaan liggen als hij daar ’s avonds in zijn bed over fantaseert. Bijkomend voordeel is dat Roda JC lekker kwistig is met salarissen, waardoor Kali eindelijk ook financieel de waardering krijgt die hij verdient. En niet te verwaarlozen: Roda heeft naast Kali klasbakken als Guy Ramos, Marc Höcher en Henk Dijkhuizen binnengehengeld. Dat wordt geheid Europees voetbal, weet Kali.

Maar de belangrijkste factor? De vader van Kali werkte in de jaren ’70 een blauwe maandag in de Heerlense mijnen. Laat dit even op je inwerken: Heerlen, dat is (net als Kerkrade) een stad die (net als Kerkrade) in Limburg ligt. En als klap op de vuurpijl liggen beide steden nog geen tien kilometer van elkaar vandaan. In een immens land als Nederland! Zoveel toeval bestaat niet, hier zijn hogere machten in het spel. De keuze van Kali voor Roda is dan ook de enige juiste. Het had gewoon zo moeten zijn. Ikzelf verwacht overigens een transfer te maken naar FC Twente. Mijn vader heeft in 1981 drie nachtjes gekampeerd op Camping De Zwaaikom in Hengelo.

– De foto komt van Nieuws.Marokko.nl. 

Advertenties

7 Reacties op “RODA JC IS EEN DROOMCLUB VOOR ANOUAR KALI

 1. Vuile racist.. kut hollander. Limburg is het mooiste deel van Nederland!

 2. Grappig allemaal, maar Kali gaf geloof ik ook aan in een echt grote stad te gaan wonen. Immers de ongeveer 300.000 inwoners van Utrecht steek wat bleekjes af tegen de 800.000 inwoners van Parkstad Aachen. Twee mooie stadions (5 km van elkaar), zwart-gele koempel kleuren en spelen bij een club die altijd in de eredivisie gespeeld heeft. Je zal er maar kunnen spelen!

 3. Niet helemaal waar Simon. Aachen heeft slechts 260000 inwoners (volgens de volkstelling uit dec-2011), en zoals ik op google maps kan zien is de stad ook niet beduidend groter dan Utrecht, en zelfs niet dan de agglomeratie in zuid-oost Limburg, bestaand uit Heerlen, Landgraaf, Hoensbroek, Kerkrade en eventuele andere zeer nabijgelegen dorpen. Wellicht ben je in de verwarring met Köln, wat wel een grote en mooie stad is.

  Ook het stadion van Allemania ligt niet op 5 km afstand van Parkstad Limburg Stadion. 10km hemelsbreed komt eerder in de buurt. En over de schoonheid (zeker in Aachen) valt nog maar te twisten, want in Aachen is nu niet echt een architectonisch monster neergezet. Mocht je hier refereren aan het oude Tivoli, dan moet ik je gelijk geven. Dat is bedrenkt met nostalgische magie.

  Ten slotte over Kali: Terecht dat men hem belachelijk maakt. Als hij die keuzes wil maken, moet hij dat vooral doen, maar je mag dan wel verwachten dat ze je met een scheef oog aankijken als je van te voren aangeeft dat 250.000 niet genoeg is, en dat je hogerop wil. Ik hoop dan ook dat de verschillende supportersgroepen zich nu eens van een goede kant kunnen laten zien, en een mooi spottend lied maken, zonder dat er (veel) in gescholden wordt.

 4. Oh mijn god, heren, waar maken jullie je druk over…
  Ik ben een echte Kerkradenaar en volg het voetbal zeer geïnteresseerd, maar er heeft nog geen bal gerold in de competitie…zullen we dit eerst afwachten…en oh ja…ik woon er al jaren niet meer, maar blijf er trots op dat ik 100% Kirchroatsjer ben… mooie regio overigens hoor, dat Zuid-Limburg, je zou er eens moeten komen 😉
  Ben blij dat we in een land wonen, waar iedere oen zijn mening kan geven en er klasbakken als onze Koningskeeper overal commentaar op hebben. Heerlijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s