BALLENOPDEBERG – FC Wageningen revisited/update 1

WEEKEND-mazuro
BODB-logo 998814_349614881832138_1569175337_nMisschien wel hét (retro)voetbalevenement van het jaar begint zoetjesaan vaste vormen aan te nemen. Op 13 september a.s. zal de in trieste schoonheid vervallen Wageningse Berg worden beklommen door talloze onvervalste voetballiefhebbers. Liefhebbers van allerlei pluimage met één gemene deler: hang naar voetbalnostalgie, gekoppeld aan een gezonde afkeer van de uitwassen van het moderne voetbal. Voormalige FC Wageningen-supporters zullen zich opnieuw veilig wanen in een Onneembare Vesting, tegenstanders zullen opnieuw dat gevoel krijgen van hier valt vandaag niets te halen.

De exacte tijden moeten we nog vaststellen, maar we beginnen in de namiddag met de kraker Blogbroeders UnitedRoyal Dutch Press (RDP). Voetbalbloggers versus voetbaljourno’s. De journo’s zinnen op wraak na hun smadelijke nederlaag tijdens ons vorige retrovoetbalevenement IndenbanvanAbe  in het oude stadion van FC Haarlem, de ook nog altijd treurende lotgenoot van FC Wageningen. Maar de bloggers weten zich wederom verzekerd van succescoach Abe van den Ban, tevens eregast bij BallenopdeBerg. Het lijdt geen twijfel dat het journaille zich in het zweet werkt en naarstig op zoek is naar een gerenommeerde technische staf om een bijna zekere, nieuwe nederlaag af te wenden.

1974wageningen-vitesseMaar dat is allemaal slechts voorspel. Want het doet ons bijzonder veel deugd dat we erin geslaagd zijn om u een prachtig hoofdaffiche aan te bieden: de aloude derby tussen oud-FC Wageningen en oud-Vitesse! (Bekijk de video!). Vaak memorabel, soms grimmig, altijd beladen. Voer voor anekdotes en (res)sentimenten. Oude wonden worden opengereten, oude vetes opnieuw uitgevochten, kortom oude tijden zullen herleven. Om na afloop in verbroedering het glas te heffen. De verantwoordelijken hebben zich garant gesteld voor een keur aan oud-voetbalcoryfeeën, waaraan u uw hartje kunt ophalen. De arbiters van dienst zijn niemand minder dan de zeer eerbiedwaardige Henk van Ettekoven (75!) en Jan Keizer (70!). Om zulkeen historisch beladen derby in toom te houden heb je nu eenmaal een referee van de oude stempel nodig. De hoofdrolspelers zullen wederom in schitterende retrovoetbaltenues worden gestoken door COPA Football.

BODB-hoekvlag1057707_667434533269995_253912553_nU weet nu hoe op dit moment de vlag erbij hangt, maar verder zijn we driftig in de weer om u een eveneens gedenkwaardig avondvullend programma voor te schotelen. Uiteraard zullen de Vrienden van Stadion De Wageningse Berg hun toekomstplannen presenteren. Want wie een goed oog heeft voor het verleden, richt de blik vanzelf op het heden en de toekomst. Maar er zal ook en vooral vertier en amusement zijn in de vorm van een talkshow, voetbalquiz en heuse muziek met een verrassend doch toepasselijk tintje. Kortom, het loont alleszins de moeite waard om erbij te zijn en uw familie, vrienden en kennissen dit eveneens ten zeerste aan te raden. Conform de moderne tijd kan dit ook via Twitter @Ballenopdeberg en Facebook natuurlijk.

Houd u rekening met een aanvang/openingstijd van 15.00u. Bovenstaande accounts worden regelmatig voorzien van opmerkelijke berichten, nieuwtjes en niet te vergeten prachtige plaatjes van toen en nu. Wij van Voetblah zullen u van de nodige updates voorzien. Tot de volgende keer.

Ps. Om welke wedstrijd gaat het op deze prachtige zwart-wit-foto en wie zijn de oude voetbalcracks die hierop figureren?

– de eenzame hoekvlag is wederom een juweeltje van onze huisfotograaf Marco Magielse van http://www.deslagvelden.nl/

Advertenties

13 Reacties op “BALLENOPDEBERG – FC Wageningen revisited/update 1

 1. De FCW vs Vitesse.

  “Moi” in actie, en de tegenstanders?

  Niet naamloos maar in mijn vergetelheid geraakt…….

  • Ah, de arrogante spits die lak heeft aan (de naam van) zijn tegenstanders.. 😉

   Maar @Gurdow, wanneer was deze wedstrijd en waarvoor?

 2. Tijden herleven, op naar de volgende overwinning voor Wageningen ! Ik verheug me er nu al op! Groen-wit tegen geel-zwart !

 3. Nacompetitie 73/74, Willy Veenstra, Gerard Somer en Ben Bosma

 4. Als je bedoelt dat deze Vitesse-spelers Gerdo Hazelhekke omringen, dan zit je helemaal goed @WillemMatser. Ook nacompetitie 73/74 is correct. Saillant detail: de nacompetitie is een uitvinding van de oud-voorzitter van (FC) Wageningen, dr. Ab Wit.
  Voor Willem een gratis plek in de VIP-box bij Ballenopdeberg.

  Maar wie kan er nog specifieker zijn? Exacte speeldatum, het resultaat en het directe gevolg ervan.

 5. INiemand?
  Dan ik maar
  09-06-1974
  1-1
  Uiteindelijk, na de terugwedstrijd in Arnhem 2-2, promotie naar de Eredivisie en dus met dank aan dr. Ab Wit. (zie mazuro)

  • Helemaal goed Willem, chapeau! We zullen je (sorry..) matsen: ook voor je introducee een gratis VIP-box op De Berg 13 sept. Proficiat!

 6. Willem: mag ik dan met je méé?

 7. Gerdo, een belangrijke beslissing, hier moet ik toch nog wel even over nadenken.

 8. Ik begrijp dat de beste beslissingen enige tijd nodig hebben.
  De blik in de toekomst is altijd vaag…..

 9. Sorry Gerdo, dat ik je zolang in spanning heb laten zitten.
  Maar het lange wachten is niet voor niets geweest, lang gewikt en gewogen, maar beide plekken in de VIP-box schenk ik je.
  Geen dank, graag gedaan.

 10. Pingback: BALLENOPDEBERG – FC Wageningen revisited/update 2 |

 11. Pingback: BALLEN OP DE BERG: Update 3 | VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s