LIVE LIVE LIVE NEDERLAND-IJSLAND

Schermafbeelding 2013-02-03 om 19.14.17

19.50 3 wedstrijden, 1 punt. Zonder doelpunten. Maar vooral heel matig spel. Einde verhaal daarmee. Uithuilen en opnieuw beginnen en vooral niet te veel bravoure de komende tijd.

19.48 We gaan richting de blessuretijd. 2 minuten nog.

19.45 Gisteren dook dit filmpje op van een Nederlandse journaliste in Jemen. In de vele TV-analyses werd een ding Theo in ieder geval duidelijk; hoofdstad Sanaa is een stuk gevaarlijker dan de gelijknamige vleugelspeler van Ajax.

19.44 Eindelijk druk van Nederland met een gevaarlijk schot van Martens. Aan de andere kant ligt het echter ook open. ALLESOFNIETSOLEOLE!

19.41 Vandaag ging Luis Suarez viraal. Het filmpje kreeg hulde vanwege de zelfspot die erin verwerkt zat. Theo deelt de euforie niet. Ook met zelfspot is egoistisch, eigengerijd en asociaal gedrag egoistisch, eigengerijd en asociaal. Suarez is rijp voor therapie, daar helpt geen filmpje van een slim PR-bureau aan.

19.37 Nederland valt zonder enige creativiteit aan. Eigenlijk lijkt het helemaal nergens naar.

19.34 De IJslandse dames gaan met de huidige stand hun droom waar maken. Niet verrassend voor een land waar de helft van de bevolking nog in kabouters en trollen gelooft.

19.28 Dirk Kuijt tekende vorige zomer bij Fenerbahce. Dit deed hij in het volle besef dat z’n nieuwe club bij een omkoopschandaal betrokken was, het vele geld echter deed ieder kritisch vermogen verdampen. Het beklag dat hij vandaag deed richting de UEFA over de Europese schorsing van Fener is daarom vooral abject en infaam als ook aanmatigend.

19.24 En het vrouwvriendelijkste land ter wereld bovendien…

19.21 Ondertussen is IJsland nog steeds gewoon een erg mooi land.

19.16 Ad – 19.09 – Dat is Bobby Vosmaer natuurlijk. Zijn broer Pim vertolkte glansrollen in Medisch Centrum West en Dossier Verhulst. Een prestatie die geen enkel familielid van Angela M., David H. of Jan W. evenaart.

19.13 Het is niet best allemaal maar tenminste wordt er vol vuur ten aanval getrokken. Dat is gezien het voorgaande al heel wat.

19.09 Bij de verjaardagen eerst drie hoeraatjes voor ons aller Telstar. Ook Angela Merkel, David Hasselhof, Jan Wouters en oud-AZ-speler Bobby Vosmaer zijn jarig. De vraag, wie hoort er niet thuis in dit rijtje en waarom?

19.04 Nederland moet vol aan de bak om een roemloze aftocht te voorkomen. De vergelijking met de mannen (voorgaand toernooi succesvol, veel praatjes, slecht voetbal, gauw thuis) dringt zich zo toch nog op.

19.02 We spelen weer!

18.54 Vandaag is de sterfdag van Adam Smith (1790). Moment stilte. Hij werd alom beschouwd als de vader van de moderne economie. Als aanhanger van de vrije markt had hij Gemenebestgenoot Rupert Murdoch vast een interessante man gevonden. Met de schaamteloosheid waarmee Rupert sportrechten als melkkoe ziet en de niet per se ethische wijze waarop de kranten onder z’n bewind te werk gaan, gaat ons brave Eredivisie Live nog interessante tijden tegemoet. Eerder werden de abbonnementsgelden bekend. Weddenschap: Theo zet er een krat bier op dat deze volgend jaar niet lager zijn!

18.46 Rust.

18.44 Nederland speelt matig voetbal, veelal door de lucht. Met deze stand kan het welbekende ‘lange halen, snel thuis’ na de wedstrijd zeer letterlijk genomen worden.

18.39 Mannelijke nuance: streven naar gelijkwaardigheid is natuurlijk prima maar wie moet de eland wegjagen in die bloedirritante ABN Amro-reclame? Juist ja.

18.34 De verdediging van Nederland wankelt. Ternauwernood overleeft doelvrouwe Geurts twee grote kansen van de IJslandsen.

18.32 GOAL!! Briansdotter scoort doorkomend vanuit het middenveld met een knappe kopbal.: 1-0 voor IJsland. 

18.29 Na de eerste (eind 19e eeuw, vnl. gericht op kiesrecht) en de tweede feministische golf (jaren ‘60, vnl. gericht op seksuele en financiële ontwikkeling) zijn we nog aan het bekomen van de derde (jaren ’90, vele verschillende stromingen). Met Opzij zonder hoofdredacteur en Heleen Mees net uit het gevang, lijken we voorlopig even uitgeëmancipeerd.

18.26 Een stukje dienstverlening naar de dames toe: op schaamhaar.net vinden jullie de nieuwste trends over bikinilijnen. Laat de zomer maar komen!

18.22 Martens kegelt fraai van afstand. De lat brengt de rebound bij Melis die voorlangs schiet.

18.19 De afgelopen week was de nationale voetbalopinie nogal kritisch over het niveau van de wedstrijden van het team van coach Reijners. Beter wordt er subiet gestopt met vergelijken vanwege appels en peren. Wie anders dan Karsten Braasch bewees al eerder dat man/vrouw-vergelijkingen in de sport nergens op slaan.

18.15 Aanvallend weten de Leeuwinnen in twee rommelige situaties niet af te drukken terwijl Magnusdotter in de tegenstoot de paal raakt.

18.12 Bito moet een bal van de lijn halen, Nederland komt goed weg.

18.10 IJsland heeft 328.000 inwoners waarvan 134.000 vrouwen onder de 65 jaar. Het aantal damesleden van de KNVB bedraagt 124.000. Theoretisch gezien wordt het dus een makkie vanavond.

18.04 Getuige dit liveverslag op ‘s lands meest toonaangevende voetbalblog slagen de voetbaldames in hun bijna aandoenlijke streven serieus genomen te worden. Nu nog sportief respect afdwingen en winnen!

18.00 Við byrjuðum!

17.55 De opstelling: Loes Geurts, Dyanne Bito, Daphne Koster (C), Anouk Hoogendijk, Claudia van den Heiligenberg, Kirsten van de Ven, Sherida Spitse, Daniëlle van de Donk, Renée Slegers, Lieke Martens, Manon Melis

17.50 Jaja mensen, ook hier gaan we met de tijd mee. De damesvoetballerij beschouwd in een liveblog via Nederland-IJsland, u treft het maar mooi! Onze dames moeten winnen, de hunnen ook. Riemen vast, handen aan het stuur, het licht op groen… DRAN!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s