ROMARIO IN PLOVDIV

dinsdag-mrvoetblah
Soms is het verzinnen van een geschikte titel geen sinecure, maar voor dit stukje was er aan kandidaten geen gebrek. Romario in Plovdiv had ook de boeken in kunnen gaan als Kortzorg pleziert Botev of de tongbreker Succesvol Botev Plovdiv-debuut Kortzorg. Sowieso is de naam Romario Kortzorg van grote schoonheid. De combinatie van de Braziliaanse legende met de onmiskenbaar Surinaamse achternaam doet de liefhebber van het cultgehalte in de voetballerij deugd, zeker in een tijd dat de sport volledig in het teken lijkt te staan van over en weer geschoven miljoenen van Russische miljardairs en Saoedische consortiums.

agdamOp zo’n moment biedt de voorronde van de voorronde van de poulefase van de Europa League een heerlijke afleiding. Terwijl Paris Saint Germain 65 miljoen betaalt voor Edinson Cavani, verliest FC Utrecht gemoedelijk van de amateurs van FC Differdange 03. En op het moment dat Manchester City 30 miljoen overmaakt op de rekening van Fiorentina, valt Leroy George in voor FK Qarabag uit de Azerbeidzjaanse spookstad Ağdam bij Piast Gliwice in West-Polen. Het wordt 1-1.

Maar we dwalen af. Terug naar Romario Kortzorg, de held van de dag, die zijn Europese debuut opluisterde met een belangrijke treffer. Laten we hopen dat dit hoogtepunt in Kortzorgs kortstondige profbestaan een succesvoller vervolg krijgt dan zijn vorige moment van glorie. Vier maanden nadat hij een hattrick scoorde tijdens zijn debuut voor AGOVV ging de club namelijk failliet. De huidige sociale spanningen in de Bulgaarse hoofdstad Sofia doen het ergste vrezen, maar we kunnen Romario geruststellen: in tweede stad Plovdiv lijkt het vooralsnog rustig te blijven. De Bulgaarse media melden het volgende:

Around 30 people have gathered on the latest morning protest staged in front of the District Administration in Plovdiv (…). The protest is quiet and peaceful. The protesters are drinking coffee and reading newspapers.

Advertenties

3 Reacties op “ROMARIO IN PLOVDIV

  1. Een mooi verhaal en mooi voor Kortzorg – al jaren een goede voetballer, maar het komt er maar niet uit… – dat hij een goal maakte. Echter, het was niet zijn Europese debuut. Ook in de twee duels met Astana in de eerste voorronde kwam hij al in actie. Hij was toen zelfs basisspeler.

  2. Gelukkig hebben wij trouwe lezers als de wandelende voetbalencyclopedie Mikki, die ons ertoe dwingen om altijd scherp te blijven. Dank voor de correctie!

    • Tja, ik vermoed dat jullie het gewoon hebben overgenomen van diverse sites, zoals VI.nl. Ik vind het kwalijker dat die het fout plaatsen. Maar goed, wilde het toch even doorgeven. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s