WAAROM JOSÉ IKER TERECHT PASSEERDE

allardIk denk dat we hem allemaal wel een keer hebben gezien. Ook weet ik nagenoeg zeker dat niemand hem na één keer zal vergeten. Het is namelijk zó tenenkrommend, zó slecht dat het bijna goed wordt. Maar helaas, dat wordt het niet. De verbijstering overheerst. Waarom Iker? Waarom? Voor de centen? Kun je zoveel peseta’s krijgen dat je bij jezelf denkt: “Ja, dat lijkt me wel wat….” En je hebt toch al zoveel peseta’s? Ik kan er met mijn kop (of beter gezegd haar) niet bij. Maar goed, overduidelijk hebben ze jou wél weten te overtuigen.

Ik heb het natuurlijk over die verschrikkelijk Head & Shoulders-reclame, waarin Iker loopt te shinen als een uitgerangeerde B-acteur. Eric Roberts zou er jaloers op zijn. In een uiterst intelligent plot zien we Iker kermend van de pijn op de grond liggen. Hij heeft last van zijn haar. En dat kan pijn doen. Maar geen nood. De verzorger van FC Head & Shoulders heeft potten genoeg in zijn waterzak. Iker, inmiddels in kleermakerszit,  sluit zijn oog en geniet. De shampoo wordt vakkundig in zijn haar gemasseerd. Het geheel wordt passend afgesloten met een veeg door zijn zojuist bewerkte haardos. Et voilà. Iker is genezen!

hqdefaultMaar Iker is allesbehalve genezen. Hij is bezoedeld. En dat is best knap na een shampoo-reclame. God, wat had ik graag in die kleedkamer gezeten, de dag nadat de spot op de Spaanse tv was getoond. De ooit zo ongenaakbare Iker die binnenkomt. Ik stel me een staande ovatie voor. Zelfs de jeugdspeler die een keer mee mag trainen, doet mee. Het sarcasme druipt er vanaf. Iker loopt met het schaamrood op zijn kaken naar zijn plek. Daar hangt een grote poster van Iker in kleermakerszit, in voetbaltenue met shampoo in zijn haar. Zijn ogen zijn dicht. Het moet die dag zijn geweest dat José heeft besloten dat Iker niet meer Iker was. En ja, dat was dus terecht.

Klik hier om de ondergang van Iker te bekijken

– De foto van de genietende Iker vonden we op http://www.youtube.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s