MARK-JAN FLEDDERUS VOELT ZICH IN DE HOMOBOOT GENOMEN

cardoso
Hoewel wij twee jaar geleden al pleitten voor de Voetbalmannenhomoboot, blijft het een moeilijk huwelijk: voetbal en homo-emancipatie. Dan kunnen ze bij Liverpool wel een
woordenlijst hebben samengesteld om Luis Suarez voetballers hun taal te laten kuisen, maar daarmee ben je er nog niet. In Amsterdam is voetballend Nederland er namelijk alweer in geslaagd om het grootste feest in het teken van de homo-acceptatie voor het goed en wel is begonnen alweer te verstieren. Als zaterdag aan het begin van de Gay Pride de boot met KNVB-bobo’s het ruime sop kiest, geeft er welgeteld één actieve professional acte de présence.

Fledderus 241615_FledderusVI01_1024_205x200.6570cb_800_600_wh_defaultLouis van Gaal staat waarschijnlijk op de voorplecht te verkondigen dat hij weer de beste van Amsterdam, Alkmaar en Eindhoven is. Het kon immers wel eens de laatste keer zijn dat hij met een boot door de grachten kan. Ook Ronald de Boer zal er geen moeite mee hebben om schaars gekleed zijn steun te betuigen aan de goede zaak. Op het middendek staat echter één man die zich nadrukkelijk verdekt heeft opgesteld. Ergens in de schaduw van Pierre van Hooijdonk en Aron Winter, voorzichtig nippend aan een glas champagne, staat ie zich ontzettend opgelaten te voelen. Hij hoopt dat ie straks niet in volledige close-up alle Nederlandse huiskamers binnendringt. Mark-Jan Fledderus heeft er de pest in.

De avond ervoor wist Mark-Jan Fledderus ook nog alle ogen op hem gericht. In de Amsterdam ArenA werd afgetrapt voor een nieuw voetbalseizoen. Als kersverse aanvoerder schudde Fledderus de hand van zijn Ajax-collega Siem de Jong. Collega’s ja, maar hoe collegiaal is het dat Fledderus er, een dag later nu, helemaal alleen voorstaat. “Ik heb een vriendin, dus je hoeft zaterdag geen coming out te verwachten op de boot,” had hij in de aanloop naar de Gay Pride nog een poging gedaan de wind uit de zeilen van het kritische voetbalpubliek te nemen. Varend door de Prinsengracht voelde Fledderus zich opeens heel erg alleen. Hartstikke leuk, je inzetten voor homo-acceptatie, maar op 24 augustus wacht ADO Den Haag.

– de foto komt van http://www.rodajcfans.nl

Advertenties

Een Reactie op “MARK-JAN FLEDDERUS VOELT ZICH IN DE HOMOBOOT GENOMEN

  1. Zuur hoor, dit stimuleert anderen echt om ook deel te nemen. Wat een aanstootgevende titel alleen al, schande!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s