BALLENOPDEBERG – FC Wageningen revisited/update 2

WEEKEND-mazuroBODB-logo 998814_349614881832138_1569175337_nNog een kleine zes weken en het is zover, beste mensen! Het ‘echte’ voetbal is alweer begonnen, maar eigenlijk kijkt u als waarachtige liefhebber, samen met ons, natuurlijk alleen maar uit naar vrijdag 13 september, de dag van het ultieme retrovoetbalevenement Ballenopdeberg. Mochten wij u in de vorige update al met onverholen trots ons hoofdaffiche oud-FC Wageningen – oud-Vitesse aankondigen, thans zijn ook de aanvangstijden bekend en kunnen wij al wat meer tipjes van de programmasluier oplichten. Het voorlopige programma ziet er als volgt uit, met dien verstande dat de tijden, overmacht daargelaten, vaststaan.

15.30: Stadion open voor publiek.
16.15-16.30: Officiële opening retrovoetbalevenement Ballen op de Berg.
16.30 – 17.30: Wedstrijd Blogbroeders United – Royal Dutch Press (RDP). Ofwel voetbalbloggers versus voetbaljournalisten.
17.30 – 18.30: Pauzeprogramma met verrassingsact, muziek en natuurlijk tijd voor bijkletsen met een biertje en een snackie.
18.30 – 19.30: Hoofdaffiche Oud-FC Wageningen – Oud-Vitesse.
20.00 – ….: Avondprogramma. Te beginnen met een praatje namens de Vereniging Vrienden Stadion de Wageningse Berg.
Verder presenteren wij u De Grote FCW Voetbalkennisquiz en een heuse talkshow, inclusief gesproken column door een gerenommeerde voetbaljournalist. Dit alles gelardeerd met verrassende, muzikale acts.
Het geheel zal ook met muziek worden afgesloten.

Frans Thijssen 77De moeite waard, toch? Inmiddels heeft Oud-Vitesse laten blijken de zaak uiterst serieus te nemen en toegezegd op te zullen draven met klinkende namen als mijn voetbalheld Frans Thijssen, Louis Laros, Martin Laamers, Roberto Straal en Arco Jochemsen. Om de gemiddelde leeftijd wat naar beneden te halen – maar dat geldt wellicht niet voor het gemiddelde gewicht.. – hebben ze zelfs Nicky Hofs en Jhonny van Beukering opgetrommeld! En men laat weten dat er mogelijk nog meer oud-coryfeeën acte de présence zullen geven.

Bij Oud-FC Wageningen worden ze hier koud noch warm van, ofschoon de voetbalactieve tijd toch al lang achter hun inmiddels ietwat stijve en kromgetrokken rug ligt. Dat betekent wel dat het voor de ex-Bergbewoners een stuk moeilijker is om landelijk bekende namen te rekruteren, die nog bereid dan wel in staat zijn om mee te voetballen. Er is wel een nog regelmatig actief Oud-FC Wageningenteam, maar de meeste spelers daarvan zullen meer regionale dan landelijke bekendheid oproepen. Toch zullen namen van echte Wageningers als Frits van der Klift, achternaamgenoot schrijver dezes, maar zover bekend geen familie Ger ‘Piekie’ Meurs, Johan Homan en Marcel van Brakel bij autochtonen en streekgenoten een welluidend belletje doen rinkelen. Toch doet het ons en hopelijk ook jullie bijzonder JvH FCW imagesdeugd om vers van de pers te mogen onthullen dat niemand minder dan Jan van Halst heeft toegezegd om het door COPA Football ontworpen groen-witte retrotenue aan te trekken! En wie weet kunnen we Jan er ook nog toe verleiden om de wedstrijden aan de hand van zijn Piero tot in de kleinste details te analyseren..

Als we dan ook nog weten dat dé FC Wageningenspits en -icoon Gerdo Hazelhekke, die sowieso een belangrijke bijdrage levert aan de voorbereiding van dit evenement, Rob McDonald en wellicht Willem Leushuis het veld in elk geval in uniform zullen betreden, dan mogen we toch zeggen dat er van FC Wageningenzijde voldoende tegenover Old Vitas staat. En van oud-cracks als Dick Schoenaker, Jan van Ossenbruggen, Bram Braam (hopen wij, want toch min of meer de directe aanleiding tot dit evenement!)  en wie weet allemaal nog meer, hebben we de toezegging gekregen dat ze, als ut effe kan, hun gezicht zullen laten zien op 13 september.

De voorwedstrijd zal worden geleid door good old Henk van Ettekoven, de hoofdwedstrijd staat onder de nog immer pedante, maar daarom niet minder bezielende leiding van Jan Keizer. Zij zullen worden geassisteerd door regionaal bekende grensrechters. Zoals reeds vermeld en wegens succes geprolongeerd, vormen Abe van den Ban en ondergetekende de technische staf van Blogbroeders United.  De RDP zal coachgewijs ongetwijfeld nog met een zwaargewicht op de proppen komen. Toon Hartemink is de coach van oud-Vitesse,  maar de oud-Bergbewoners houden hun Technische Hart nog even achter de hand in het kader van de koude oorlog.

1102646_360843654042594_83323696_oWe hebben er goede hoop op Sierd ‘Koekoek’ de Vos wederom als wedstrijdverslaggever aan te trekken, maar moeten hier nog een slag om de arm houden. En we hebben heuse ballenjongens. Uit sponsoroverwegingen stond Vitesse het niet toe om andere shirts aan te trekken, maar Oud-FC Wageningen zal dus wel aantreden in door COPA Football ontworpen en geschonken retrotenues. Ook de ballenjongens mogen zich in een aanverwant shirt hullen en verheugen. De bloggers en journalisten spelen hun wedstrijd in de Indenbanvanabe-tenues, eveneens van de hand van COPA.

Wanneer wij nog meer van de sluier kunnen oplichten, verneemt u dat uiteraard van ons. Maar dit alles moet u als ware voetballiefhebber met een nostalgische inslag toch aanspreken! Getuige de vele enthousiaste reacties op onze Facebook-pagina en via Twitter @Ballenopdeberg is dit sowieso al het geval. En om het overzichtelijk te houden, Stadion De Wageningse Berg heeft ook nog een eigen website en Facebook-pagina.

Maar bovenal hopen wij u op 13 september in groten getale te ontmoeten bij Ballenopdeberg in Wageningen om er een onvergetelijk voetbalfestijn van te maken. Hoort zegt het voort!

– het oldskool-Paniniplaatje van Frans Thijssen komt van http://www.lassticker.com

Jan van Halst trots poserend met (‘in’ hebben we helaas niet kunnen vinden) een FCW-shirt haalden we van https://encrypted-tbn2.gstatic.com

– de prachtige plaat van de tribune is natuurlijk van onze eminente huisfotograaf Marco Magielse van http://www.deslagvelden.nl/pitch-publishers

Advertenties

4 Reacties op “BALLENOPDEBERG – FC Wageningen revisited/update 2

 1. Beste mensen,

  Prachtig initiatief! Met mijn bedrijf Anders Sports probeer ik innovatieve producten in de voetbalmarkt te zetten. Misschien tegenovergestelde van retro, maar daarom ook wel weer aardig misschien om ‘iets’ te doen tijdens pauzenummer?

  Ook kunnen we misschien iets leuks bedenken met Branded producten, bv opvouwbare voetbaldoeltjes.

  Goed om te weten; Vitesse maakt reeds gebruik van enkele van onze producten.

  Klinkt allemaal erg commercieel, maar vooral bedoeld om te kijken of we een kleine bijdrage kunnen leveren aan deze unieke voetbalavond. Uiteraard ben ik altijd bereid om eens langs te komen en van gedachten te wisselen.

  Succes met de voorbereiding en hopelijk tot ziens!

  Reint-Jan Auwema

 2. Pingback: BALLENOPDEBERG – FC Wageningen revisited/update 3 |

 3. Pingback: BALLEN OP DE BERG: Update 4 | VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s