LEEFTIJD IN EREDIVISIE GEEN EXCUUS

publieksspelerGistermiddag op weg naar de familiebarbecue stond uiteraard Langs de Lijn op. De vaste radiozender voor de zondagse bestemmingen waarbij de auto ingezet wordt. Voor mij de eerste keer dat ik Hugo Borst als presentator aanhoorde. Het is wennen om Borst alleen te horen, maar het is wel een verfrissend geluid na jaren Tom en Twan. Voordeel van rijden tijdens de wedstrijd van 16.30 is dat je uitgebreidere interviews hoort met de hoofdrolspelers van de wedstrijden die eerder plaatsvonden. Zoals met de coach van FC Utrecht dat gelijkspeelde tegen de teruggekeerde Eagles.

Wouters gaf aan dat zijn ploeg instabiel is. Dat hadden we, zoals hij zei, ook al tegen FC Differdange 03 gezien en nu weer. Er sluipt soms angst in de ploeg. Maar gelukkig was daar een verklaring voor. De plaatselijke FC heeft namelijk een erg jonge ploeg. En het kenmerk van een jonge ploeg is dat zij vaak onstabiel presteren. Hiermee gaf Wouters een verklaring die vorig jaar al vaak voorbijkwam in Rotterdam en Amsterdam, maar dit jaar zeer waarschijnlijk nog veel vaker worden gebruikt. De Nederlandse competitie blijkt immers steeds jonger te worden.

Toch, het is te gemakkelijk om te zeggen dat een jonge ploeg instabieler is dan een oudere ploeg. Volwassenheid heeft namelijk niet altijd en zeker niet alleen met leeftijd te maken. Natuurlijk mogen jongere spelers fouten maken en zijn ze misschien wat wispelturiger. Jonge spelers zijn wellicht wat minder stabiel, maar dat houdt nog niet in de instabiliteit van ploegen altijd slechts wordt veroorzaakt door jeugdigheid. Want winnen of verliezen heeft vele vaders. Winnen of verliezen hangt af van velerlei factoren waarbij kwaliteit uiteindelijk altijd de doorslag geeft. Leeftijd is daar een factor in, maar dus zeker niet de enige die andere factoren uitsluit. En daarbij, ook de concurrentie heeft een jonge ploeg. De Nederlandse trainers en spelers moeten dus stoppen met het leeftijdsexcuus.

– Het jeugdige talent komt van http://wallpaper1900.blogspot.nl/2011/12/cool-soccer-wallpapers.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s